نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorافشارنژاد, مسلمfa_IR
dc.contributor.authorشاهنگیان, سیده‌شیرینfa_IR
dc.contributor.authorصالحی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorسریری, ریحانهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:27:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:27:44Z
dc.date.available1399-08-24T03:27:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:27:44Z
dc.date.issued2019-12-01en_US
dc.date.issued1398-09-10fa_IR
dc.identifier.citationافشارنژاد, مسلم, شاهنگیان, سیده‌شیرین, صالحی, محمود, سریری, ریحانه. (1398). اثر حلال‌های آلی و اسمولیت‌ها بر فعالیت و پایداری پروتئاز خالص‌شده از گیاه فیکوس یوهانیس. زیست‌فناوری مدرس, 10(4), 535-543.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-26181-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664241
dc.description.abstractبه‌کارگیری آنزیم‌ها در حلال‌های آلی از لحاظ صنعتی و بیوتکنولوژیکی بسیار حائز اهمیت است. اما حلال‌های آلی با تاثیر بر ساختار پروتئین‌ها و واسرشتگی آنها باعث کاهش فعالیت و پایداری آنزیم‌ها می‌شوند. برای رفع این مشکل می‌توان از روش‌های پایدارسازی پروتئین‌ها نظیر مهندسی پروتئین، تغییرات شیمیایی و به‌کاربردن افزودنی‌ها استفاده نمود. در این مطالعه سیستئین‌پروتئازی از شیرابه گیاه فیکوس یوهانیس تخلیص شد و فعالیت و پایداری پروتئاز در حضور حلال‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. اثر ترهالوز، سوربیتول و ساکارز نیز بر فعالیت آنزیم در حضور حلال‌ها مطالعه شد. نتایج نشان داد حلال‌های آلی در غلظت‌های پایین باعث افزایش فعالیت آنزیم شده ولی با افزایش غلظت حلال‌ها فعالیت آنزیمی کاهش می‌یابد. اگرچه تا غلظت ۳۰% حلال‌ها، همچنان بیش از ۶۰% فعالیت آنزیم حفظ شده است. نتایج مطالعات پایداری پروتئاز نشان‌دهنده پایداری قابل توجه آنزیم نسبت به حلال‌های آلی است، به‌طوری که در حضور ۵۰% تمامی حلال‌ها، آنزیم همچنان ۹۰% پایداری‌ا‌ش را حفظ کرده است. بررسی اثر افزودنی‌ها نشان داد قندها موجب بهبود فعالیت آنزیم می‌شوند و بیشترین اثر حفظ فعالیت آنزیم مربوط به ترهالوز بود. با توجه به روش تخلیص آسان و فعالیت و پایداری قابل توجه پروتئاز مورد مطالعه در حضور حلال‌ها، این آنزیم برای استفاده در صنایع مختلف به‌خصوص سنتز پپتید پیشنهاد می‌شود.fa_IR
dc.format.extent905
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectپروتئاز فیکوس یوهانیسfa_IR
dc.subjectپایداریfa_IR
dc.subjectحلال‌های آلیfa_IR
dc.subjectافزودنی‌هاfa_IR
dc.titleاثر حلال‌های آلی و اسمولیت‌ها بر فعالیت و پایداری پروتئاز خالص‌شده از گیاه فیکوس یوهانیسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم و مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage535
dc.citation.epage543


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد