نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآزادیان, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorبدوئی, ارسطوfa_IR
dc.contributor.authorنمکی شوشتری, عبدالحمیدfa_IR
dc.contributor.authorحسن شاهیان, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:27:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:27:12Z
dc.date.available1399-08-24T03:27:08Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:27:12Z
dc.date.issued2016-11-01en_US
dc.date.issued1395-08-11fa_IR
dc.identifier.citationآزادیان, فاطمه, بدوئی, ارسطو, نمکی شوشتری, عبدالحمید, حسن شاهیان, مهدی. (1395). تولید و تعیین خصوصیت اویسلاز باکتریایی گرمادوست. زیست‌فناوری مدرس, 7(3), 30-40.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-6371-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664205
dc.description.abstractامروزه توسعه فرآیندهای تبدیل موثر ضایعات کشاورزی برای تولید مواد شیمیایی با ارزش بالا توجه زیادی را به خود جلب کرده است. اویسلازها یکی از مهم‌ترین آنزیم‌های صنعتی برای اکثر فرآیندهای تبدیل زیستی هستند. در این مطالعه، برای جداسازی باکتری مولد اویسلاز، نمونه‌ها به محیط مایع اختصاصی AVI براث تلقیح و به مدت یک هفته در دمای 50 درجه سانتی‌گراد انکوبه شدند. باکتری‌های ترموفیل و دارای هاله شفاف (نشان دهنده اویسلاز خارج سلولی) خالص‌سازی و جداسازی شدند. باکتری AV8 که بیشترین میزان هاله شفاف را نشان داد، برای مطالعات بعدی انتخاب شد. نتایج مطالعات بیوشیمیایی و آنالیز ژن 16S rRNA نشان داد که این سویه متعلق به جنس باسیلوس می‌باشد. تولید اویسلاز تحت پارامترهای محیطی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. منبع بهینه کربن و نیتروژن، جهت تولید آنزیم اویسلاز به ترتیب شامل ساکارز (5/0 درصد) و عصاره مخمر (25/‌0 درصد) به دست آمد. سپس آنزیم اویسلاز با استفاده از سولفات آمونیوم، دیالیز و ستون کروماتوگرافی تبادل یونی Q--سفارز به طور نسبی خالص‌سازی شد. نتایج نشان داد که آنزیم در محدوده دمایی 70-30 درجه سانتی‌گراد پایدار بوده و در 70 درجه سانتی‌گراد بیش‌ترین فعالیت را داشت. فعالیت و پایداری بهینه اویسلاز در pH 6 مشاهده شد. این ویژگی‌ها نشان می‌دهد که این آنزیم یک اویسلاز ترموفیل و اسیدوفیل است. علاوه بر این، فعالیت اویسلاز به وسیله متانول (138 درصد) و کلروفرم (107 درصد) نسبت به نمونه فاقد حلال افزایش پیدا کرد. این نتایج خاطر نشان می‌سازد که اویسلاز AV8 کاربردهای بالقوه‌ای برای استفاده در صنایع مختلف را دارا می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent8146
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectاویسلازfa_IR
dc.subjectباسیلوسfa_IR
dc.subjectترموفیلfa_IR
dc.subjectتعیین خصوصیتfa_IR
dc.titleتولید و تعیین خصوصیت اویسلاز باکتریایی گرمادوستfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاسنادfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار ژنتیک، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue3
dc.citation.spage30
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد