نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگنجوری, مهشیدfa_IR
dc.contributor.authorمهرابیان, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorاخوان سپهی, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:26:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:26:10Z
dc.date.available1399-08-24T03:26:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:26:10Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationگنجوری, مهشید, مهرابیان, صدیقه, اخوان سپهی, عباس. (1391). غنی‌سازی نان‌های حجیم با باسیلوس‌های بالقوه پرو‌بیوتیک (باسیلوس کواگولانس). زیست‌فناوری مدرس, 3(1), 37-46.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-1545-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664147
dc.description.abstractپروبیوتیک ها میکروب های زنده ای هستند که حضورشان در مواد غذایی، بابهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش آثار مفیدی برای میزبان خود دارد. تحقیقات به تازگی نشان داده که باکتری های تولیدکننده اسیدلاکتیک، به خصوص باسیلوس ها(به خاطر داشتن اندوسپور) در دمای پخت پایدار باقی مانده و فواید پروبیوتیکی خود را در غذاهای پختنی حفظ می کنندهدف این پژوهش، استفاده از باسیلوس کواگولانس به عنوان یک پروبیوتیک مقاوم، برای غنی سازی نان های حجیم است. دراین پژوهش ابتدا با انجام آزمایش های تحمل نمک، مقاومت گرمایی، تحمل صفرا، تحمل اسید و پپسین، مقاومت بهآنتی بیوتیک ها، ممانعت از رشد سویه های بیماریزا، پروبیوتیک بودن این باکتری مشخص شد. سپس تعداد معینی از سلول های باسیلوس کواگولانس در خمیر نان وارد شد، قبل و بعد از پخت نیز با روش شمارش باکتری های زنده، تعداد باکتری ها در 1گرم از خمیر و نان محاسبه شد یافته ها: باسیلوس کواگولانس از 108 عدد درهر گرم، بعد از پخت نان به 106 عدد کاهش یافت. میزان نشاسته هم پس از پخت کاهش یافته و به قندهای ساده تبدیل شدهpHنان حدود 5/4 تا 5 بوده و اسیدیته کل نیز بین 8 و6ارزیابی گردید، سرانجام نمونه غنی سازی شده به وسیله ی کارشناسان غلات ارزیابی حسی و از نظر کیفی، چشایی و لمسی، با نمونه شاهد مقایسه شد.fa_IR
dc.format.extent300
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectواژگان کلیدی : پروبیوتیکfa_IR
dc.subjectباسیلوس کواگولانسfa_IR
dc.subjectنانfa_IR
dc.titleغنی‌سازی نان‌های حجیم با باسیلوس‌های بالقوه پرو‌بیوتیک (باسیلوس کواگولانس)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران شمالfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue1
dc.citation.spage37
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد