نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصالحی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorآقامعالی, محمودرضاfa_IR
dc.contributor.authorحسن‌ساجدی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorاصغری, سید محسنfa_IR
dc.contributor.authorجرجانی, عیسیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:25:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:25:56Z
dc.date.available1399-08-24T03:25:55Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:25:56Z
dc.date.issued2019-03-01en_US
dc.date.issued1397-12-10fa_IR
dc.identifier.citationصالحی, محمود, آقامعالی, محمودرضا, حسن‌ساجدی, رضا, اصغری, سید محسن, جرجانی, عیسی. (1397). اثر یون‌های فلزی بر فعالیت، پایداری و ساختار آسپارتیک‌پروتئاز خالص‌شده از میوه گیاه پنیرباد. زیست‌فناوری مدرس, 10(1), 53-60.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-14064-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664131
dc.description.abstractمیوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) سرشار از پروتئازهای اسیدی است و عصاره آبی آن از دیرباز برای تولید پنیر استفاده شده است. با این وجود، مطالعات اندکی در خصوص خالص‌سازی و تعیین خصوصیات بیوشیمیایی این آنزیم صورت گرفته است. از جمله شرایط مهم برای استفاده صنعتی از آنزیم می‌توان به دو مورد شامل پایداری آنزیم نسبت به یون‌های فلزی و عدم نیاز به یون برای پایداری و عملکرد اشاره کرد. بر این اساس، در این پژوهش، تاثیر غلظت‌های مختلف انواع یون‌های فلزی بر فعالیت، پایداری و تا حدی بر خصوصیات ساختاری پروتئاز خالص‌شده مورد مطالعه قرار گرفت. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده مشاهده شد که آنزیم نسبت به سدیم‌کلرید و کلسیم‌کلرید نسبتاً پایدار است، ولی با افزایش بیشتر غلظت این نمک‌ها پایداری و فعالیت آنزیم به تدریج کاهش می‌یابد. همچنین، مشاهده شد که آنزیم نسبت به انواع یون‌های فلزی در غلظت‌های پایین پایدار است و تنها Hg2+ فعالیت و پایداری آنزیم را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. با مطالعه نقش Ca2+ در پایداری دمایی آنزیم مشخص شد که این یون هیچ نقشی در پایداری بالای آنزیم در دمای °C67 ندارد. علاوه بر این، با بررسی تاثیر یون‌های فلزی بر طیف فلوئورسانس ذاتی آنزیم مشاهده شد که تمامی یون‌های آزمایش‌شده شدت نشر را افزایش و موجب انتقال طول موج ماکزیمم به طول موج‌های کوتاه‌تر شدند. در مجموع نتایج حاصل از این مطالعه نشان از پایداری بالای این آنزیم در مقابل انواع یون‌های فلزی به‌ویژه یون‌های فلزات سنگین داشته و از این لحاظ برای استفاده در صنعت مطلوب است.fa_IR
dc.format.extent516
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectآسپارتیک‌اسیدپروتئازfa_IR
dc.subjectپنیربادfa_IR
dc.subjectیون‌های فلزیfa_IR
dc.titleاثر یون‌های فلزی بر فعالیت، پایداری و ساختار آسپارتیک‌پروتئاز خالص‌شده از میوه گیاه پنیربادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم و مهندسی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue1
dc.citation.spage53
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد