نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدهنوی, احسانfa_IR
dc.contributor.authorرعنایی سیادت, سید امیدfa_IR
dc.contributor.authorصاحبی, امیرfa_IR
dc.contributor.authorخواجه, خسروfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:25:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:25:42Z
dc.date.available1399-08-24T03:25:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:25:42Z
dc.date.issued2014-08-01en_US
dc.date.issued1393-05-10fa_IR
dc.identifier.citationدهنوی, احسان, رعنایی سیادت, سید امید, صاحبی, امیر, خواجه, خسرو. (1393). افزایش پایداری حرارتی آنزیم گزایلوزیداز باکتری Selenomonas ruminantium با حذف آمینو اسید سیستئین آزاد 286 درون ساختار پروتئین. زیست‌فناوری مدرس, 5(2), 69-77.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-9141-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664114
dc.description.abstractدر صنعت از آنزیم گزایلوزیداز باکتری سلنوموناس رومینانتیوم (SXA) برای تجزیه گزایلان کمپلکس دیواره سلولی استفاده می شود. مهمترین کاربرد صنعتی این آنزیم، تجزیه دیواره سلولی بافیمانده های گیاهی برای تولید سوخت زیستی (Bioethanol) می باشد. یکی از مشکلات صنعتی در استفاده از SXA، پایداری حرارتی نسبتاً پایین آن در دماهای بیش از °C 50 می باشد. هر زیرواحد این آنزیم هموتترامر دارای 4 آمینو اسید سیستئین آزاد می باشد. به نظر می رسد که سیستئین آزاد 286 نقثی در فعالیت آنزیمی ندارد. برای بررسی اثر سیستئین آزاد بر پایداری حرارتی SXA، این آمینو اسید با جهش زایی هدفمند به والین تبدیل گردید. جهش یافته مورد نظر سپس وارد مخمر پیکیا پاستوریس گردید و پارامترهای کینتیکی و پایداری حرارتی گزایلوزیداز جهش یافته با تیپ وحشی مورد مقایسه قرار گرفت. درحالی که دمای بهینه، pH بهینه و کارآیی کاتالایتیکی آنزیم جهش یافته تاحدود زیادی شبیه تیپ وحشی بود، نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C 55 حدود 65% بیشتر از آنزیم طبیعی به دست آمد (نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C 55 حدود 14 دقیقه تعیین گردید در حالی که در مورد آنزیم طبیعی حدود 5/8 دقیقه می باشد). نتایج این تحقیق نشان داد که حذف سیستئین آزاد موجود در بخش های درونی و آب گریز SXA منجر به افزایش میان کنش های آب گریز بین زنجیره های جانبی آمینو اسیدهای مجاور آن می گردد که در نهایت سبب بهبود پایداری حرارتی آن می شود که می تواند برای کاربردهای این آنزیم در زیست فناوری بسیار مهم باشد.fa_IR
dc.format.extent932
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectβ- گزایلوزیدازfa_IR
dc.subjectسلنوموناس رومینانتیومfa_IR
dc.subjectسیستئین آزادfa_IR
dc.subjectپایداری حرارتیfa_IR
dc.subjectجهش زایی هدفمندfa_IR
dc.titleافزایش پایداری حرارتی آنزیم گزایلوزیداز باکتری Selenomonas ruminantium با حذف آمینو اسید سیستئین آزاد 286 درون ساختار پروتئینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتریfa_IR
dc.contributor.departmentرئیس مرکز تحقیقات پروتئین دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی ارشد دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentرئیس دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage69
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد