نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشارقی, بهزادfa_IR
dc.contributor.authorیداللهی, الهامfa_IR
dc.contributor.authorربیعی, عظیمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:25:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:25:32Z
dc.date.available1399-08-24T03:25:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:25:32Z
dc.date.issued2018-01-01en_US
dc.date.issued1396-10-11fa_IR
dc.identifier.citationشارقی, بهزاد, یداللهی, الهام, ربیعی, عظیمه. (1396). اثر اوره، گوانیدین هیدروکلراید و حلال‌های آلی بر فعالیت سینتیکی آنزیم پروتئینازK-. زیست‌فناوری مدرس, 9(1), 123-129.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-14992-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664105
dc.description.abstractاهداف: پروتئیناز K یک اندوپپتیداز خارج سلولی است که توسط قارچ تریتیراچیوم آلبوم لیمبر (Tritirachum album Limber) ترشح می‌شود و متعلق به رده سرین‌اندوپپتیدازها است. این آنزیم در مطالعات مربوط به پروتئین‌ها کاربرد دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر اوره، گوانیدین‌هیدروکلراید و سه حلال آلی متانول، اتانول و ایزوپروپانول بر فعالیت سینتیکی آنزیم پروتئیناز K بود. مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر مطالعات سینتیکی با دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Vis، در دمای °C۴۰، pH برابر ۷/۴ و غلظت‌های مختلف سوبسترا، اوره و گوانیدین‌هیدروکلراید انجام شد. یافته‌ها: اوره در غلظت‌های یک و ۲‌مولار موجب کاهش Vmax و Km آنزیم شد، ولی در غلظت‌های بالاتر مانند ۳ و ۴مولار فعالیت آنزیم را افزایش داد. گوانیدین‌هیدروکلراید بر فعالیت آنزیم اثر مهارکنندگی داشت، به‌طوری که در غلظت‌های یک، ۲ و ۳‌مولار موجب کاهش در Vmax و  Kmشد و به‌عنوان مهارکننده نارقابتی برای آنزیم عمل کرد. حلال‌های آلی متانول، اتانول و ایزوپروپانول در غلظت‌های پایین اثر فعال‌کنندگی و در غلظت‌های بالا اثر مهاری بر فعالیت سینتیکی آنزیم پروتئیناز K داشتند. نتیجه‌گیری: اوره در غلظت‌های پایین اثر مهاری و از غلظت ۲مولار به بالا اثر فعال‌کنندگی بر فعالیت آنزیم دارد، ولی گوانیدین‌هیدروکلراید در تمامی غلظت‌ها اثر مهاری نشان می‌دهد و می‌توان از آن به‌عنوان یک مهارکننده آنزیم نام برد. اثر حلال‌های آلی متانول، اتانول و ایزوپروپانول روی فعالیت آنزیم پروتئیناز K به درصد حجمی- حجمی آنها بستگی دارد؛ آنها در درصد‌های پایین باعث فعال‌شدن آنزیم می‌شوند، ولی در درصدهای بالا اثر مهاری دارند، به‌طوری که متانول زیر ۳۰%، اتانول و ایزوپروپانول کمتر از ۵۰% آنزیم را فعال می‌کنند.  fa_IR
dc.format.extent481
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectپروتئیناز Kfa_IR
dc.subjectحلال‌های آلیfa_IR
dc.subjectگوانیدین‌هیدروکلرایدfa_IR
dc.subjectاورهfa_IR
dc.titleاثر اوره، گوانیدین هیدروکلراید و حلال‌های آلی بر فعالیت سینتیکی آنزیم پروتئینازK-fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1
dc.citation.spage123
dc.citation.epage129


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد