| dc.contributor.author | زارعیجلیانی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشجور, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلیمانی, سولماز | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیریان, کیانا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صداقت, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسفزادی, مرتضی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-24T03:25:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-14T03:25:30Z | |
| dc.date.available | 1399-08-24T03:25:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-14T03:25:30Z | |
| dc.date.issued | 2018-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زارعیجلیانی, زهرا, مشجور, سکینه, سلیمانی, سولماز, پیریان, کیانا, صداقت, فاطمه, یوسفزادی, مرتضی. (1396). فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس. زیستفناوری مدرس, 9(1), 59-67. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-2115 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6917 | |
| dc.identifier.uri | http://biot.modares.ac.ir/article-22-14258-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664102 | |
| dc.description.abstract | اهداف: ماکروجلبکهای دریایی، ارگانیزمهای متنوع با سازگاری زیست در محیطهای پراسترس هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز اولواسه شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا از سواحل بندرعباس بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، بهمنظور ارزیابی خواص زیستی، از یک گرادیان غلظتی با روشهای سنجش قدرت احیاکنندگی آهن، ظرفیت ضداکسیدانی کل، تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصارهها بر مدل ارگانیزمی، میگوی آب شور آرتمیا سالینا استفاده شد، تحلیل دادهها بهوسیله آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون چنددامنهای دانکن در سطح احتمال ۵% توسط نرمافزار آماری ۲۱ SPSS و رسم نمودار با نرمافزارExcel ۲۰۱۳ انجام شد.
یافتهها: افزایش قدرت احیاکنندگی عصارهها از روندی وابسته به افزایش غلظت عصاره ماکروجلبکی تبعیت کرد. عصاره متانولی گونه اولوا اینتستینالیس و اتیلاستاتی و متانولی گونه اولوا لینزا و گونه اولوا کلاتراتا دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل، که در مقایسه با آسکوربیکاسید (استاندارد)، فعالیت بالاتری داشتند، بین غلظتهای مختلف عصارهها نیز اختلاف معنیدار بود (۰/۰۵p≤). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی در عصارههای متانولی ماکروجلبکهای گونه اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا مشاهده شد. عصاره اِنهگزانی گونه اولوا لینزا بیشترین تاثیر را بر ناپلیوس میگوی آب شور نشان داد.
نتیجهگیری: سه گونه ماکروجلبک سبز شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا خواص ضداکسیدانی و سمیت سلولی دارند، ماکروجلبک گونه اولوا لینزا بهدلیل دارابودن مقادیر زیادی فنل و قدرت آنتیاکسیدانی بالا، میتواند بهعنوان گونهای با ارجحیت خواص زیستی معرفی شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1098 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | زیستفناوری مدرس | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Modares Journal of Biotechnology | en_US |
| dc.subject | ضداکسیدانها | fa_IR |
| dc.subject | فنل | fa_IR |
| dc.subject | آرتمیا | fa_IR |
| dc.subject | اولوا | fa_IR |
| dc.title | فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 59 | |
| dc.citation.epage | 67 | |