تأثیر حلالهای آلی بر روی فعالیت و پایداری آنزیم تریپسین و پایدارسازی آن با ساکارز
(ندگان)پدیدآور
پاژنگ, محمدمهرنژاد, فرامرزچاپارزاده, نادررحمن پور, آرزونوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
بهکارگیری آنزیمها در حلالهای آلی به لحاظ بیوتکنولوژی و صنعتی حایز اهمیت است. یکی از مشکلات موجود در استفاده از آنزیمها در حلالهای آلی، کاهش پایداری آنزیمها است. جهت رفع این مشکل از روشهای پایدارسازی پروتئینها همچون استفاده از افزودنیها بهره گرفته میشود. در این تحقیق فعالیت و پایداری آنزیم تریپسین در درصدهای مختلف از حلالهای آلی مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده از ساکارز پایداری آنزیم در حلالهای آلی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که فعالیت تریپسین در غلظتهای مختلف از حلالهای آلی کاهش مییابد. میزان کاهش در مورد DMF کمتر از سایر حلالها است. با بررسی پایداری آنزیم مشاهده شد که پایداری آنزیم در حلالهای آلی کاهش مییابد. این کاهش با افزایش Log P حلالها رابطه مستقیم دارد. پایداری آنزیم در حضور DMF در مقایسه با سایر حلالها بیشتر بود. با افزودن ساکارز، تریپسین در مقابل حلالها پایدار گردید که میزان پایدار شدن در حلال DMF بیشتر از حلالهای دیگر بود. در آخر با توجه به نتایج، جهت بهکارگیری تریپسین در حلالهای آلی، مخلوط DMF و ساکارز پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
پایدارسازی آنزیمحلالآلی
تریپسین
افزودنی
ساکارز
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-10-011392-07-09
ناشر
دانشگاه تربیت مدرسسازمان پدید آورنده
استادیار- دانشگاه تربیت معلم آذربایجان- دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسیهیات علمی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران
هیات علمی/ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
کارشناسی ارشد/ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
شاپا
2322-21152476-6917




