بررسی افزایش پایداری حلالی آنزیم لاکاز باکتریای با استفاده از تکنیک جهش زایی هدفمند
(ندگان)پدیدآور
راسخ, بهنامخواجه, خسرورنجبر, بیژنملانیا, نسرینفروغیان یزدی, محمد فاضلالماسی نیا, بنفشهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده: لاکازها ازجمله پلی فنل اکسیداز ها هستند که توانایی اکسید نمودن تعداد زیادی از ترکیبات فنلیک شامل فنل ها ، پلی فنل ها، ترکیبات آروماتیک آمین دار و نیز استخلاف های غیر فنلی با استفاده از اکسیژن مولکولی به عنوان پذیرنده نهایی الکترون را دارند. بنابر این، این آنزیم ها در فرآیند های بیوتکنولوژی نظیر سیستم های تصفیه فاضلاب، زیست سالم سازی خاک آلوده و غیره کاربرد فراوان دارند. نتایج تحقیقات قبلی نشان از افزایش پایداری دمایی آنزیم لاکاز باکتری بومی Bacillus sp. HR03 با استفاده از تکنیک جهش زایی هدفمند (SDM) و نقش اسید آمینهE188 در ناحیه لوپ سطحی بین دومین 1 و2 در مقاومت دمایی آنزیم دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی مقاومت حلالی جهش یافته های اسید آمینه مذکور در حضور حلالهای دی متیل سولفوکساید (DMS) و دی متیل فرمامید (DMF) می باشد. مقایسه پارامتر های سنتیکی از جمله Kcat / Km ، ∆∆G‡و C50 نشان از افزایش پایداری آنزیم های جهش یافته نسبت به آنزیم وحشی داشته که کاربرد صنعتی چنین آنزیم هایی را سهل تر می نماید. کلید واژگان: آنزیم لاکاز، جهش زایی هدفمند، پایداری حلالی.
کلید واژگان
آنزیم لاکازجهش زایی هدفمند
پایداری حلالی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-11-011393-08-10
ناشر
دانشگاه تربیت مدرسسازمان پدید آورنده
دانشگاه تربیت مدرس - دانشجوی دکتراریییس دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس
رییس دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری
پزوهنده/پژوهشگاه صنعت نفت
مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران
شاپا
2322-21152476-6917




