دسترسی و حفظ منابع آب در بحران
(ندگان)پدیدآور
طاهری, سید دانیالعلیزاده, کامیابنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
تأمین آب سالم یکی از بزرگترین چالش های اصلی در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه است. آب سالم کلید اصلی حفظ سلامت انسان بویژه در شرایط اضطراری است و آب براحتی ممکن است در محل منبع اصلی و یا بعد از تصفیه و حین ذخیره سازی در محل مصرف و یا بین آنها به روش های مختلف آلوده شود. آب در حالی که براحتی آلوده می شود، تصفیه و سالم سازی آن برای شرب مشکل است. تأمین آب کافی و تصفیه آب در شرایط اضطراری و کنترل و نظارت بر کیفیت آب، به عنوان یکی از مهمترین شاخص های سنجش خدمات رسانی به موقع به آسیب دیدگان مورد ارزیابی قرار می گیرد و از اهمیت خاصی برخوردار است. سازمان ملل توصیه می نمایدکه به ازای هر نفر 50-20 لیترآب سالم شیرین در روز برای تامین نیازهای اساسی انسان مثل نوشیدن، پخت غذا و نظافت لازم است که 4-2 لیتر در روز آن برای شرب کافی است و باید از منابع آب با بهترین کیفیت تأمین شود. منابعی که در هر زمان از جهت کمیت تأمین کننده نیازهای ضروری، از جهت کیفیت مطلوب و مطابق استانداردهای آب شرب و از جهت هزینه های تصفیه و انتقال حداقل باشد و کمتر در معرض آلودگی بوده و علاوه بر آنها از حفاظت و امنیت لازم نیز برخوردار باشد. با همین رویکرد در این مقاله روش های ساده تأمین آب شرب در شرایط مختلف آب و هوائی و در زمان حوادث غیر مترقبه و مأموریت های نظامی معرفی خواهد شد.
کلید واژگان
بحرانشرایط اضطراری
منابع طبیعی
عملیات نظامی
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-04-011390-01-12
ناشر
ادارهی بهداشت، امداد و درمان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایرانشاپا
1735-95032645-4653




