| dc.contributor.author | پورجعفر, هادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمنژاد, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-24T01:00:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-14T01:00:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-24T01:00:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-14T01:00:04Z | |
| dc.date.issued | 2010-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2010). EBNESINA, 13(3), 55-60. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1735-9503 | |
| dc.identifier.issn | 2645-4653 | |
| dc.identifier.uri | http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-381-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/655908 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: استفاده از آنتیبیوتیکها برای کنترل و پیشگیری بیماریها سالانه هزینههای بسیار بالایی را میطلبد و استفاده مداوم از آنها باعث مقاومت دارویی میشود، از طرف دیگر از نظر بهداشت انسانی نیز مسئله باقیمانده دارویی در محصولات غذایی مطرح بوده و گزارشاتی نیز از برخی بیماریها وجود دارد که آنتی بیوتیکها جوابگوی درمان آنها نمیباشند لذا ایجاد رقابت باکتریایی با استفاده از پروبیوتیکها، استراتژی جدیدی به منظور سلامت، پیشگیری و درمان عفونتها بویژه عفونتهای گوارشی و ادراری تناسلی میباشد. هدف از این مطالعه مروری بر نقش مهم پروبیوتیکها بعنوان جایگزین مناسب آنتیبیوتیکها برای مقابله با بیماریهای عفونی میباشد.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه مروری میباشد که بر پایه اطلاعات جمعآوری شده از کتب و مقالات معتبر مرتبط با موضوع انجام گرفته است.
یافتهها: سویههای لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم به علت اثرات مفیدی که در سلامت انسان و دام دارند و نیز بعلت داشتن خاصیت ویژگی غیربیماریزا و دارای اثرات مفید در روند تولید محصولات پروبیوتیک مورد قبول عام واقع شدهاند. این دسته از پروبیوتیکها با مکانیسمهای پرگنهسازی، ترشح پراکسیدهیدروژن، تولید اسیدلاکتیک و کاهش pH، باعث پیشگیری و درمان بسیاری از عوامل عفونی در بدن انسان میشوند. برخی از سویههای پروبیوتیک بطور موقت در دستگاه گوارش مستقر شده و این استقرار موقت باعث افزایش میزان IgA و گاما انتروفرون میگردد.
بحث و نتیجهگیری: پروبیوتیکها بعنوان یکی از جدیدترین و مؤثرترین فرآوردههای هدفمند میباشند که هم بصورت محصولات غذایی فرآویژه و هم بصورت داروهای هدفمند در انسان و پرورش دام مورد استفاده قرار میگیرند و بعنوان جایگزین مناسب آنتیبیوتیکها و محرکهای رشد معرفی میشوند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | ادارهی بهداشت، امداد و درمان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران | en_US |
| dc.relation.ispartof | EBNESINA | en_US |
| dc.relation.ispartof | ابن سينا | fa_IR |
| dc.subject | پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | آنتیبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | بیماریهای عفونی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | پروبیوتیکها به عنوان جایگزین مناسب آنتیبیوتیکها برای مقابله با بیماریهای عفونی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 55 | |
| dc.citation.epage | 60 | |