تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی
(ندگان)پدیدآور
یوسفی, الههزاوشی, رزانوروزی, مصطفیجهانی هاشمی, حسنزارعی, سعیدعلیزاده, کامیابزیاری, کتایوننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: نقش گیاهان مختلف در کاهش چربیهای خون و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی- عروقی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی طراحی گردید. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده و بر روی 49 بیمار با چربی خون بالاتر از حد طبیعی که داروهای کاهنده چربی خون مصرف نمیکردند، صورت گرفت، بیماران به طور تصادفی بین دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده (24نفر مداخله و 25 نفر کنترل). گروه مداخله روزانه 5 گرم پودر دانه شنبلیله را بصورت ساشههای بسته بندی شده به مدت 8 هفته همراه غذا دریافت کرد. سطح لیپیدها و قند خون ناشتا و شاخص توده بدن بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تی زوجی مقایسه شد. یافتهها: نتایج این بررسی حاکی از کاهش معنیداری در میزان قند خون ناشتا، کلسترول تام، تریگلیسرید و LDL در گروه مداخله بود (05/0p
کلید واژگان
تخم شنبلیلههایپرلیپیدمی
چربی خون
تخصصي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-04-011394-01-12
ناشر
ادارهی بهداشت، امداد و درمان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایرانسازمان پدید آورنده
قزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گروه تغذیهقزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گروه تغذیه
قزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مرکز تحقیقات رشد کودکان
قزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مرکز تحقیقات رشد کودکان
تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، مرکز تحقیقات طب هوافضا
تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، بیمارستان بعثت، مرکز تحقیقات اداره بهداشت و درمان نهاجا
تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دپارتمان پاتولوژی، بیمارستان بعثت
شاپا
1735-95032645-4653




