نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسمعیلی, سعیدهfa_IR
dc.contributor.authorفاضلی فرد, راحله ساداتfa_IR
dc.contributor.authorاحمد زاده, صالحهfa_IR
dc.contributor.authorشکوهی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:46:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:46:41Z
dc.date.available1399-08-23T22:46:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:46:41Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationاسمعیلی, سعیده, فاضلی فرد, راحله سادات, احمد زاده, صالحه, شکوهی, مریم. (1391). نقش سلنیوم در سلامتی انسان. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 779-780.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1860-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646248
dc.description.abstractسابقه و هدف: سلنیوم یکی از نادرترین عناصر روی زمین و یک ترکیب کلیدی برای حیات انسان می­باشد. کمبود سلنیوم در بدن نقش به­سزایی در بروز انواع سرطان­ها دارد. این عنصر یکی از اجزای سلنوپروتئین­ها و آنزیم­های مهم بدن بوده که برای اعمال دفاعی آنتی­اکسیدانی، تولید هورمون­های تیروئید، سنتز DNA، تولیدمثل و از بین بردن سلول­های سرطانی از طریق کاهش ذخیره خون تومورها ضروری می­باشد. مطالعات نشان می­دهد رژیم غذایی با سطوح پایین سلنیوم نقش موثری در افزایش خطر بسیاری از سرطان­ها دارد که مکانیسم آن از طریق ممانعت از تولید پروتئین­ها و آنزیم­ها توسط سلول­های سرطانی و تحریک مرگ سلولی می باشد. مواد و روش­ها: پایگاه­های PubMed ، ScienceDirect ، Springer و Google scholar به­منظور دست­یابی به مقالات مورد نظر جستجو شدند. نتایج: دریافت میزان کافی سلنیوم از نظر سلامتی حائز اهمیت است؛ از این­رو گروه تحقیقات سلامت اروپا در سال 1991 متوسط دریافت مناسب سلنیوم را برای زنان و مردان بزرگسال به­ترتیب 75 و 60 میکروگرم در روز نظر گرفتند. دریافت سلنیوم در انسان به سطوح در دسترس سلنیوم خاکی که ماده غذایی در آن رشد یافته بستگی دارد. نتیجه­گیری: در برخی نقاط جهان که سلنیوم به­مقدار کافی در اختیار گیاهان قرار ندارد، بیماری‏های کمبود سلنیوم مانند بیماری کشان که باعث مرگ و میر بسیاری در چین گردیده، شناسایی شده است و غنی‏سازی مواد غذایی با سلنیوم به شکل قابل توجهی شیوع این بیماری را کاهش می­دهد. بنابراین، تولید موادغذایی غنی شده با سلنیوم از موثرترین روش ­ ها جهت مقابله با کمبود دریافت سلنیوم می­باشد .fa_IR
dc.format.extent87
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسلنیومfa_IR
dc.subjectسلامتیfa_IR
dc.subjectسرطانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleنقش سلنیوم در سلامتی انسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage779
dc.citation.epage780


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد