نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلی اصغرپور, مهریfa_IR
dc.contributor.authorرهنمای فرزامی, مرجانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:46:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:46:33Z
dc.date.available1399-08-23T22:46:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:46:33Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationعلی اصغرپور, مهری, رهنمای فرزامی, مرجان. (1391). طبقه بندی عناصر کم مقدار در تغذیه. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 749-750.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1846-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646235
dc.description.abstractسابقه و هدف: عناصر کم مقدار از املاح مورد نیاز در رژیم غذایی محسوب می­شوند و برای رشد، حفظ و بازیافت سلامت در موجودات زنده در مقادیر کم ضروری هستند. با توجه به شاخص­های تغذیه، 19 عنصر کم­مقدار شناسایی و به­صورت زیر طبقه­بندی شده­اند (سازمان جهانی بهداشت): عناصر کم مقدار ضروری مانند مس و غیره؛ عناصر کم­مقدار محتمل ضروری مانند منگنز و غیره؛ و عناصر کم­مقدار سمی مانند سرب و غیره. مواد و روش­ها: از پایگاه­های http://www.britannica.com/EBchecked/topic/601406/trace-element و http://www.tree.com/health/supplements-trace-elements.aspx در نوشتن این مقاله مروری استفاده شده است. نتایج: عناصر کم­مقدار ضروری در مقادیر µ 50 تا mg 18 در روز برای افراد لازم بوده و به­عنوان کاتالیزور واکنش­های شیمیایی و یا بخشی از مولکول­های بزرگ در بدن فعال هستند. 6 عنصر کم مقدار ضروری شامل کروم، مس، روی، مولیبدن، سلنیوم و ید است. اطلاعات محدود در مورد عناصر کم­مقدار محتمل ضروری در اختیار می­باشد. احتمالا این عناصر عملکرد مفیدی در فعالیت­های بیولوژی بدن نداشته و شامل منگنز، سیلیکون، نیکل، بور و وانادیم می­باشند. عناصر کم­مقدار سمی ممکن است نقش اساسی در بدن ایفا کنند، در حالی­که در مقادیر زیاد برای سلامت زیان­آور بوده و شامل سرب، فلوئور، کادمیوم، لیتیوم، آلومینیوم، آرسنیک، قلع و جیوه می­باشند. نتیجه­گیری: اهمیت بعضی از عناصر کم­مقدار، به­صورت "واحد" و یا "ترکیب" در سلامت موجودات زنده شناخته شده است. با وجودی که عناصر گروه یک برای حفظ سلامت موجودات ضروری می­باشند، بیشتر این عناصر سمی (گروه سوم) هستند. ضرورت بررسی بیشتر و نقش این عناصر در سلامت و کنترل بیماری­ها لازم می­باشد.fa_IR
dc.format.extent124
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعناصر کم مقدارfa_IR
dc.subjectمسومیت فلزات سنگینfa_IR
dc.subjectموجود زندهfa_IR
dc.subjectبازدارنده رشدfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleطبقه بندی عناصر کم مقدار در تغذیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات آزمایشگاه مرجع سلامتfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage749
dc.citation.epage750


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد