نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحجازی مهریزی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, وحید رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:46:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:46:12Z
dc.date.available1399-08-23T22:46:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:46:12Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationحجازی مهریزی, مجید, جلالی, وحید رضا. (1391). تأثیر تغذیه مس بر رشد و مقدار اسانس رزماری در شرایط تنش شوری. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 681-682.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1806-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646201
dc.description.abstractسابقه و هدف: رزماری یکی از گیاهان دارویی است که پتانسیل زیادی در تولید آنتی­اکسیدان­های طبیعی از خود نشان داده است . مواد و روش­ها: در یک آزمایش گلخانه­ای (کشت خاکی) تأثیر تنش شوری و مس بر رشد و مقدار اسانس رزماری مورد بررسی قرار گرفت. قلمه­های یکسان رزماری از لحاظ اندازه، تحت تیمار شوری با سه سطح (صفر، 50 و 100 میلی­مولار) کلرید سدیم و دو سطح غلظتی از مس ( صفر و 5 میلی­گرم در کیلو­گرم خاک) قرار گرفتند. نتایج: شوری و مس تأثیر معنی­داری بر رشد رزماری داشتند. با افزایش شوری آب آبیاری به 50 و 100 میلی­مولار کلرید سدیم رشد رزماری به­ترتیب 7 و 11 درصد کاهش یافت که نشان از تحمل این گیاه به شرایط تنش شوری دارد. تغذیه با مس به­طور جزیی سبب کاهش اثرات مخرب تنش شوری در شرایط عدم شوری (صفر میلی­مولار) و شوری ملایم (50 میلی­مولار) گردید. این نتایج نشان می­دهد که مس از طریق اصلاح یا افزایش سرعت سازگاری به افزایش تحمل رزماری به شوری کمک می­کند. اثر متقابل شوری و تغذیه مس سبب افزایش مقدار اسانس رزماری گردید. اگرچه شوری 50 میلی­مولار سبب افزایش مقدار اسانس رزماری شد، اما افزایش شوری به 100 میلی­مولار تغییری در مقدار اسانس ایجاد نکرد. کاربرد مس در شوری صفر و 50 میلی­مولار کلرید سدیم سبب افزایش مقدار اسانس رزماری شد، اما در سطح 100 میلی­مولار تغییری ایجاد نکرد. نتیجه­گیری: طبق نتایج این تحقیق مس سبب افزایش تحمل رزماری به شوری و تولید متابولیت­های ثانویه در این گیاه در شرایط شور گردید.fa_IR
dc.format.extent70
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectرزماریfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectمتابولیت های ثانویهfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتأثیر تغذیه مس بر رشد و مقدار اسانس رزماری در شرایط تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage681
dc.citation.epage682


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد