| dc.contributor.author | اکرامی, طاهره اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | امینی, محمد حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | کارگشا, کاظم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:46:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:46:09Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:46:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:46:09Z | |
| dc.date.issued | 2013-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکرامی, طاهره اعظم, امینی, محمد حسن, کارگشا, کاظم. (1391). بررسی میزان شویش آلومینیوم از ظروف آلومینیومی در اثر تهیه غذاهای ایرانی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 671-672. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1800-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646196 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: استفاده از آلومینیوم در زندگی روزمره، موجب افزایش مصرف آلومینیوم شده است. مواد غذایی نیز از ترکیبات متنوع شیمیایی ساخته شدهاند. از اینرو امکان برهمکنش بین این مواد و سطح ظروف پخت و پز آلومینیومی، در هنگام پخت غذا وجود دارد. آلومینیوم عامل ایجاد برخی از بیماریها در انسان است. طبق مصوبه کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، مقدار قابل تحمل دریافت هفتگی آلومینیوم 7 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن است. این پژوهش بهمنظور ارزیابی میزان شویش آلومینیوم، از ظرف پخت و پز نو و مستعمل آلومینیومی توسط سه غذای متداول ایرانی انجام شده است. مواد و روشها: غذاهای انتخاب شده، مربای بِه، برنج و قیمه بوده که در ظروف پیرکس، آلومینیومی نو و مستعمل دو بار پخته شدند. مقدار آلومینیوم نمونههای غذایی، پس از هضم اسیدی در نیتریک اسید و پرکلریک اسید، بهوسیله دستگاه طیف سنج نشر اتمی پلاسمای جفت شده القایی اندازهگیری شد. مقادیر آلومینیوم غذاها بر حسب وزن مرطوب و خشک گزارش شدند. نتایج: میزان آلومینیوم شویش یافته با تفریق مقادیر آلومینیوم در ظروف پیرکس و آلومینیومی محاسبه شد. این مقادیر برای قیمه، مربا و برنج که در ظروف نو تهیه شده بودند، بهترتیب عبارت بودند از: 72/20، 35/26، 45/2 و برای ظرف مستعمل عبارت بودند از: 59/23، 76/9، 63/11 (mg/Kg وزن خشک غذا). نتیجهگیری: در صورت مصرف روزانه 100 گرم از غذاهای مذکور تهیه شده در ظروف آلومینیومی مقدار ورود فلز آلومینیوم کمتر از مقادیر مجاز اعلام شده توسط مراجعبین المللی است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 73 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | شویش | fa_IR |
| dc.subject | آلومینیوم | fa_IR |
| dc.subject | ظرف پخت وپز | fa_IR |
| dc.subject | غذای ایرانی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان شویش آلومینیوم از ظروف آلومینیومی در اثر تهیه غذاهای ایرانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 671 | |
| dc.citation.epage | 672 | |