| dc.contributor.author | کرم سیچانی, سمیرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نقش, نوشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رزمی, نعمت الله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:46:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:46:06Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:46:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:46:06Z | |
| dc.date.issued | 2013-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کرم سیچانی, سمیرا, نقش, نوشین, رزمی, نعمت الله. (1391). بررسی فعالیت کاتالاز در موش های تیمار شده با نانوذرات نقره متعاقب دریافت عصاره الکلی اسپند (Peganum Harmala L.). دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 661-662. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1795-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646191 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: یکی از مهمترین خواص ترکیبات نقره ویژگی ضد عفونی کنندگی آن است و به همین علت بهطور گسترده در ابعاد نانو تولید و استفاده میشود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیرات آنتیاکسیدانی عصاره الکلی اسپند بر روی موشهای تیمار شده با نانوذرات نقره است. مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی موشهای نر بالغ نژاد Albino با وزن 25-30 گرم انجام شد. در این مطالعه، حیوانات به 4 گروه زیر تقسیم شدند. گروه کنترل دریافت کننده آب مقطر، گروه دریافت کننده نانوذرات نقره ppm500، گروه دریافت کننده عصاره الکلی اسپند خوراکی به میزان mg/Kg/day20 بهمدت 30 روز و تزریق شده با آب مقطر و گروه دریافت کننده نانوذرات و خورنده عصاره اسپند با دوزهای فوق. تمامی تزریقات در 3 روز متوالی در ابتدای آزمایش بهصورت داخل صفاقی انجام شد. پس از دوره تیمار، از قلب خونگیری بهعمل آمد. سپس، میزان فعالیت آنزیم آنتیاکسیدان کاتالاز سرم تعیین شد.نتایج: در گروه تیمار شده با نانوذرات نقره کاهش معنیدار در میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز صورت گرفت (001/0>P). بهعلاوه، در گروه دریافتکننده عصاره الکلی اسپند در مقایسه با گروه تیمار شده توسط نانوذرات نقره افزایش معنیداری در میزان فعالیت آنزیم کاتالاز سرم دیده شد (001/0>P).نتیجهگیری: عصاره الکلی اسپند با خاصیت آنتیاکسیدانی خود میتواند باعث کاهش اثرات مضر حاصل از نانو ذرات نقره شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 126 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | اسپند | fa_IR |
| dc.subject | نانوذرات نقره | fa_IR |
| dc.subject | کاتالاز و آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی فعالیت کاتالاز در موش های تیمار شده با نانوذرات نقره متعاقب دریافت عصاره الکلی اسپند (Peganum Harmala L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 661 | |
| dc.citation.epage | 662 | |