| dc.contributor.author | غلامی, فرنگیس | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسکندری, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدی, شهاب الدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | زوار رضا, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلالی خان آبادی, بمانعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:45:54Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:45:54Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:45:54Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:45:54Z | |
| dc.date.issued | 2013-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غلامی, فرنگیس, اسکندری, علی, اسدی, شهاب الدین, زوار رضا, جواد, جلالی خان آبادی, بمانعلی. (1391). بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 623-624. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1775-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646172 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: جیوه نوعی فلز سنگین و از جمله آلاینده های محیطی است که از طریق خوردن ماهی و پر کردن دندان به بدن وارد می شود. این عنصر عامل ایجاد بیماری های مختلف و از جمله بیماری های قلبی عروقی در انسان می باشد. در این تحقیق تاثیر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی مخلوطی از سرم افراد سالم تهیه شده و به 6 قسمت مساوی تقسیم شد. غلظت جیوه در 5 نمونه به 20، 30، 50، 200 و700 نانومولار رسانده شده و نمونه آخر به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در C°37 انکوبه شده و با افزودن مس، اکسیداسیون لیپیدهای سرم القا شد. فرآیند اکسیداسیون با تعیین جذب نمونه ها در طول موج 245 نانومتر پیگیری شد. پارامترهای اکسیدپذیری از جمله زمان تاخیر، بالاترین سرعت و تجمع ترکیبات حاصل از اکسیداسیون محاسبه شد. نتایج: زمان تاخیر در تمامی غلظت های مورد آزمایش 20، 30، 50، 200 و 700 نانومولار به ترتیب 95/0±7/18، 57/0±5/18، 57/0±5/18، 9/2±2/24، 7/2±7/14 نسبت به کنترل (4/2±33) کاهش و بالاترین سرعت در غلظت nm700 (2/1±7/43) نسبت به کنترل (15/1±40) افزایش یافت (05/0>P). نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که جیوه در تمامی غلظت ها، چه قابل تحمل و چه سمی باعث تسریع اکسیداسیون لیپیدهای سرم شده و با توجه به راه های انتقال آن بایستی توجه ویژه ای به این فلز کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 102 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | جیوه | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت اکسیدپذیری لیپید | fa_IR |
| dc.subject | سرم | fa_IR |
| dc.subject | medicine | fa_IR |
| dc.subject | paraclinic | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 623 | |
| dc.citation.epage | 624 | |