نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغلامی, فرنگیسfa_IR
dc.contributor.authorاسکندری, علیfa_IR
dc.contributor.authorاسدی, شهاب الدینfa_IR
dc.contributor.authorزوار رضا, جوادfa_IR
dc.contributor.authorجلالی خان آبادی, بمانعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:45:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:45:54Z
dc.date.available1399-08-23T22:45:54Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:45:54Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationغلامی, فرنگیس, اسکندری, علی, اسدی, شهاب الدین, زوار رضا, جواد, جلالی خان آبادی, بمانعلی. (1391). بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 623-624.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1775-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646172
dc.description.abstractسابقه و هدف: جیوه نوعی فلز سنگین و از جمله آلاینده های محیطی است که از طریق خوردن ماهی و پر کردن دندان به بدن وارد می شود. این عنصر عامل ایجاد بیماری های مختلف و از جمله بیماری های قلبی عروقی در انسان می باشد. در این تحقیق تاثیر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی مخلوطی از سرم افراد سالم تهیه شده و به 6 قسمت مساوی تقسیم شد. غلظت جیوه در 5 نمونه به 20، 30، 50، 200 و700 نانومولار رسانده شده و نمونه آخر به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در C°37 انکوبه شده و با افزودن مس، اکسیداسیون لیپیدهای سرم القا شد. فرآیند اکسیداسیون با تعیین جذب نمونه ها در طول موج 245 نانومتر پیگیری شد. پارامترهای اکسیدپذیری از جمله زمان تاخیر، بالاترین سرعت و تجمع ترکیبات حاصل از اکسیداسیون محاسبه شد. نتایج: زمان تاخیر در تمامی غلظت های مورد آزمایش 20، 30، 50، 200 و 700 نانومولار به ترتیب 95/0±7/18، 57/0±5/18، 57/0±5/18، 9/2±2/24، 7/2±7/14 نسبت به کنترل (4/2±33) کاهش و بالاترین سرعت در غلظت nm700 (2/1±7/43) نسبت به کنترل (15/1±40) افزایش یافت (05/0>P). نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که جیوه در تمامی غلظت ها، چه قابل تحمل و چه سمی باعث تسریع اکسیداسیون لیپیدهای سرم شده و با توجه به راه های انتقال آن بایستی توجه ویژه ای به این فلز کرد.fa_IR
dc.format.extent102
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectجیوهfa_IR
dc.subjectقابلیت اکسیدپذیری لیپیدfa_IR
dc.subjectسرمfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزدfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage623
dc.citation.epage624


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد