| dc.contributor.author | هادیان رسنانی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عقابی, فیروز | fa_IR |
| dc.contributor.author | ولایی, ناصر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:44:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:44:26Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:44:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:44:26Z | |
| dc.date.issued | 1998-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1376-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هادیان رسنانی, زهرا, عقابی, فیروز, ولایی, ناصر. (1376). بررسی شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ در کشتارگاه صنعتی و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر میزان آن. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 1(4), 67-74. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-595-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646038 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: با توجه به این که سالمونلوز شایع ترین نوع مسمومیت غذایی در جهان می باشد و طیور از گسترده ترین مخزن سالمونلا به شمار می روند، نگرانی های حاکی از وجود این میکروارگانیسم در طیور و فرآورده های آن وجود دارد. به منظور تعیین شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر آن، این تحقیق در یک کشتارگاه صنعتی شرق تهران طی سال 1373 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق در مرحله اول به روش توصیفی برای تعیین شیوع و در مرحله دوم به روش تجربی صورت پذیرفت. مراحل جداسازی سالمونلا: پس از نمونه گیری تصادفی لاشه ها، شامل کشت در محیط های مایع غنی کننده انتخابی، جامد انتخابی و جامد افتراقی غیر انتخابی می باشند. تایید سالمونلاهای جدا شده طی مراحل تخلیص کشت های مشکوک، آزمایش های بیوشیمیایی و سرولوژیک انجام گرفت. شیوع آلودگی در نمونه های مورد بررسی تعیین و فاصله اطمینان آن در جامعه برآورد و تاثیر سرد کردن را با آزمون Mc Nemar مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که میزان آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ قبل از سرد کردن 57.5% است و سرد کردن غوطه وری منجر به افزایش این آلودگی به میزان 12.5% می گردد (P<0.07). همچنین پس از ورود لاشه ها به تانک سرد کننده میزان آلودگی آب 40% افزایش یافت. نتیجه گیری: فراوانترین سروتیپ های جدا شده در این بررسی S.typhimurium و S.enteritidis می باشند. با توجه به گستردگی منابع آلودگی با سالمونلا لازم است به منظور کنترل سالمونلا آزمایش های باکتری شناسی و سرولوژیک از جوجه کشی ها، مرغداری ها، کارخانجات تهیه دانه، کشتارگاه ها و افراد شاغل در صنعت طیور به عمل آورد. همچنین توصیه می گردد تحقیقات تجربی توام با مداخله به منظور ارایه روش های کاهش آلودگی انجام گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1172 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سالمونلا | fa_IR |
| dc.subject | لاشه های مرغ | fa_IR |
| dc.subject | سرد کردن غوطه وری | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ در کشتارگاه صنعتی و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر میزان آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 1 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 67 | |
| dc.citation.epage | 74 | |