نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبادی, سید علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی لنجی, الهامfa_IR
dc.contributor.authorتقدسی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorخورشیدی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:44:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:44:06Z
dc.date.available1399-08-23T22:44:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:44:06Z
dc.date.issued2007-04-01en_US
dc.date.issued1386-01-12fa_IR
dc.identifier.citationعبادی, سید علیرضا, رحیمی لنجی, الهام, تقدسی, محسن, خورشیدی, احمد, اکبری, حسین. (1386). تاثیر قرص سیر بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 11(1), 20-25.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-57-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646006
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به فراوانی بالای دیابت نوع دو و روش­های مختلف درمانی برای آن، نیز اثرات متفاوت سیر به عنوان گیاه خوراکی که به وفور یافت می­شود بر روی قند خون و مشخص نبودن میزان اثر آن، این تحقیق با هدف تعیین میزان تاثیر سیر بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه به روش تجربی ( Randomized Clinical Trial ) که بر روی 60 بیمار دیابتی نوع 2 تازه تشخیص داده شده که از مرکز دیابت کاشان انتخاب شدند، 30 بیمار 2 قرص سیر سه بار تولید شرکت داروسازی اصفهان در روز مصرف کردند (هر قرص حاوی 400 میلی‌گرم پودر سیر خشک و بیش از 1000 میکروگرم Allicin بود) (گروه مورد). 30 بیمار قرص ویتامین B1 ، 300 میلی­گرمی به مدت 3 ماه با ظاهری مشابه دریافت کردند (گروه شاهد). به هر دو گروه رژیم غذایی و ورزش یکسان داده شد و افرادی که رژیم غذایی و ورزش تجویز شده را حداقل به مدت سه ماه به طور مرتب رعایت کردند مطالعه و بقیه حذف شدند. در ابتدا و پایان مطالعه میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله اندازه‌گیری شدند و با کمک آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: سن بیماران دریافت­کننده سیر 3 ± 3/46 و کنترل 10 ± 7/45 سال با 8/0 p< بود و دو گروه از نظر سن و جنس و سابقه­ی بیماری با هم تفاوت نداشتند و همگی دیابت نوع دو داشتند که به تازگی تشخیص داده شده بود. پس از 3 ماه سیر باعث کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا ( mg/dl 5/49) در مقایسه با گروه کنترل شد (001/0 p £ ). همچنین سیر باعث کاهش معنی‌‌دار هموگلوبین گلیکوزیله (5/1%) در مقایسه با گروه کنترل شد (003/0 p £ ). ولی در گروه کنترل فقط میزان 2/0% هموگلوبین گلیکوزیله کاهش یافت و همچنین در گروه کنترل کاهش قند خون (5/0 p £ ) تفاوت معنی­داری نشان نداد. نتیجه‌گیری: سیر به طور معنی‌داری باعث کاهش میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در مقایسه با گروه کنترل شد و می‌تواند به عنوان رژیم موثری در کنترل و درمان دیابت استفاده شود.fa_IR
dc.format.extent132
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectدیابت نوع دوfa_IR
dc.subjectهموگلوبین گلیکوزیلهfa_IR
dc.subjectقند خون ناشتاfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتاثیر قرص سیر بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue1
dc.citation.spage20
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد