نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخشنود, محمد جوادfa_IR
dc.contributor.authorمعین, محمود رضاfa_IR
dc.contributor.authorرفعتی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمعمار کرمانی, امیر حسامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:43:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:43:09Z
dc.date.available1399-08-23T22:43:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:43:09Z
dc.date.issued2014-08-01en_US
dc.date.issued1393-05-10fa_IR
dc.identifier.citationخشنود, محمد جواد, معین, محمود رضا, رفعتی, علی, معمار کرمانی, امیر حسام. (1393). بررسی اثرات اسانس گیاه مرو تلخ (Salvia mirzayanii) بر یادگیری و حافظه موش سوری در آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعال. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 18(4), 317-324.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2348-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645935
dc.description.abstractسابقه و هدف: در طب سنتی گیاهان مختلفی از جمله گیاهان خانواده مریم­ گلی برای درمان فراموشی استفاده می ­شوند. گیاهان این خانواده دارای اثرات گوناگون فارماکولوژیکی از جمله آنتی­اکسیدانی، آنتی­کولین استرازی، ضد میکروبی، ضد التهابی بوده و دارای خاصیت بهبود شناخت و حافظه می­ باشند. گیاه مرو تلخ یکی از گونه­های مریم­گلی است که از گذشته کاربردهای دارویی داشته ‏است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات غلظت‏های مختلف اسانس سرشاخه­ های گیاه مرو تلخ بر حافظه و یادگیری موش سوری در دو مدل فارماکولوژیکی می­ باشد. مواد و روش ­ها: پس از تایید گونه گیاه سرشاخه­ها در سایه خشک شده و به کمک دستگاه کلونجر اسانس­گیری شدند. با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی، ترکیبات اسانس شناسایی گردید. صد و چهل راس موش سوری به­صورت اتفاقی در گروه­های 10 تایی و قفس ­های جداگانه قرار داده شدند و دیازپام (5/0، 1 و 5/1 میلی­­گرم بر کیلوگرم) یا اسانس (48/0، 96/0 و 92/1 میلی ­­گرم بر کیلوگرم) به­صورت تک دوز به حیوان خورانده شد و آزمون یادگیری و حافظه توسط دو مدل Step-down latency و Shuttle box avoidance انجام شد. نتایج: اسانس مرو تلخ به­ طور معنی ­داری (0/01>P) باعث افزایش تاخیر زمانی در هر دو آزمون یادگیری و حافظه گردید. نتیجه­ گیری: اسانس گیاه مرو تلخ توانست افزایش معنی­داری در حافظه و یادگیری موش­ ها ایجاد کند و شاید بتواند در افزایش حافظه و جلوگیری از بروز آلزایمر در انسان موثر باشد.fa_IR
dc.format.extent237
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectمرو تلخfa_IR
dc.subjectحافظهfa_IR
dc.subjectیادگیریfa_IR
dc.subjectکولین استرازfa_IR
dc.subjectآلزایمرfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی اثرات اسانس گیاه مرو تلخ (Salvia mirzayanii) بر یادگیری و حافظه موش سوری در آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شیرازfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue4
dc.citation.spage317
dc.citation.epage324


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد