نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorموسویان, محدثه ساداتfa_IR
dc.contributor.authorرایگان, فریباfa_IR
dc.contributor.authorتقدسی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorمروجی, سید علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمازوچی, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:42:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:42:13Z
dc.date.available1399-08-23T22:42:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:42:13Z
dc.date.issued2017-04-01en_US
dc.date.issued1396-01-12fa_IR
dc.identifier.citationموسویان, محدثه سادات, رایگان, فریبا, تقدسی, محسن, مروجی, سید علیرضا, مازوچی, مجید. (1396). بررسی تاثیر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون در افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 21(1), 51-56.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3283-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645847
dc.description.abstractسابقه و هدف: کاهش سطح هموسیستئین سرم به ­عنوان عامل خطر بیماری­ های قلبی-عروقی، می ­تواند وقوع و عوارض بعد از انفارکتوس میوکارد را کاهش دهد. یکی از عوامل کاهنده مطرح سطح هموسیستئین سیر است. مطالعه فوق جهت تعیین اثر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون مبتلایان به بیماری ایسکمیک قلبی انجام شد. مواد و روش­ ها: این مطالعه مشاهده ای بر روی 60 بیمار ایسکمیک قلبی مراجعه کننده به کلینیک قلب شهرستان کاشان انجام شد. 30 نفر که به ­مدت 6 هفته روزانه mg800 قرص سیر معادل  gr4 سیر تازه و 30 نفر دیگر دارونما دریافت کرده بودند. قبل و بعد از مصرف هر هر گونه دارویی سطح هموسیستئین پلاسما با روش الیزا و سطح TG، HDL و LDL پلاسما با روش آنزیماتیک ارزیابی شد سپس با کمک شاخص های توصیف و مرکزی و با آزمون­ های من­ویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: میانگین سنی افراد 10/1±60/6 سال بود و 39 نفر (65 درصد) مرد و21 نفر (35 درصد) زن بودند. میانگین سطح هموسیستئین پلاسما در گروه مصرف کننده سیر از μmol/L 4/6 به 4/4 کاهش یافت، درحالی­ که در گروه دریافت کننده دارونما از μmol/L 4/5 به 4/6 افزایش یافت. اما مقایسه نتایج دو دارو بر مقدار هموسیستئین، TG، HDL و LDL با در نظر گرفتن مقدار اولیه آن ها به­ عنوان فاکتور مخدوش کننده، متفاوت معنی ­داری نشان نداد. نتیجه­ گیری: مصرف روزانه 800  میلی­ گرم سیر به­ مدت 6 هفته بر سطوح نرمال هموسیتئین و میزان لیپیدهای سرم تاثیری ندارد لذا نیاز به انجام مطالعات بیشتری را نشان می دهد. fa_IR
dc.format.extent203
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectهوسیستئینfa_IR
dc.subjectلیپدهای سرمfa_IR
dc.subjectبیماری ایسکمیک قلبیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون در افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue1
dc.citation.spage51
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد