| dc.contributor.author | موسویان, محدثه سادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | رایگان, فریبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | تقدسی, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | مروجی, سید علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مازوچی, مجید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:42:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:42:13Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:42:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:42:13Z | |
| dc.date.issued | 2017-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | موسویان, محدثه سادات, رایگان, فریبا, تقدسی, محسن, مروجی, سید علیرضا, مازوچی, مجید. (1396). بررسی تاثیر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون در افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 21(1), 51-56. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3283-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645847 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: کاهش سطح هموسیستئین سرم به عنوان عامل خطر بیماری های قلبی-عروقی، می تواند وقوع و عوارض بعد از انفارکتوس میوکارد را کاهش دهد. یکی از عوامل کاهنده مطرح سطح هموسیستئین سیر است. مطالعه فوق جهت تعیین اثر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون مبتلایان به بیماری ایسکمیک قلبی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مشاهده ای بر روی 60 بیمار ایسکمیک قلبی مراجعه کننده به کلینیک قلب شهرستان کاشان انجام شد. 30 نفر که به مدت 6 هفته روزانه mg800 قرص سیر معادل gr4 سیر تازه و 30 نفر دیگر دارونما دریافت کرده بودند. قبل و بعد از مصرف هر هر گونه دارویی سطح هموسیستئین پلاسما با روش الیزا و سطح TG، HDL و LDL پلاسما با روش آنزیماتیک ارزیابی شد سپس با کمک شاخص های توصیف و مرکزی و با آزمون های منویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج: میانگین سنی افراد 10/1±60/6 سال بود و 39 نفر (65 درصد) مرد و21 نفر (35 درصد) زن بودند. میانگین سطح هموسیستئین پلاسما در گروه مصرف کننده سیر از μmol/L 4/6 به 4/4 کاهش یافت، درحالی که در گروه دریافت کننده دارونما از μmol/L 4/5 به 4/6 افزایش یافت. اما مقایسه نتایج دو دارو بر مقدار هموسیستئین، TG، HDL و LDL با در نظر گرفتن مقدار اولیه آن ها به عنوان فاکتور مخدوش کننده، متفاوت معنی داری نشان نداد.
نتیجه گیری: مصرف روزانه 800 میلی گرم سیر به مدت 6 هفته بر سطوح نرمال هموسیتئین و میزان لیپیدهای سرم تاثیری ندارد لذا نیاز به انجام مطالعات بیشتری را نشان می دهد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 203 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | هوسیستئین | fa_IR |
| dc.subject | لیپدهای سرم | fa_IR |
| dc.subject | بیماری ایسکمیک قلبی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون در افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 51 | |
| dc.citation.epage | 56 | |