نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخوشوقتی, آمنهfa_IR
dc.contributor.authorدریا, غلام حسینfa_IR
dc.contributor.authorبیکران نژاد, پوریاfa_IR
dc.contributor.authorضرغامی, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:41:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:41:34Z
dc.date.available1399-08-23T22:41:34Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:41:34Z
dc.date.issued2019-05-01en_US
dc.date.issued1398-02-11fa_IR
dc.identifier.citationخوشوقتی, آمنه, دریا, غلام حسین, بیکران نژاد, پوریا, ضرغامی, فاطمه. (1398). تأثیر عصاره آبی- اتانولی شقایق شاخ‌دار زرد (Glaucium flavum Crantz) بر فعالیت آنزیم‌های کبدی و غلظت انسولین سرمی موش‌های صحرایی نر دیابتی شده با آلوکسان. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 23(2), 117-124.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3756-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645791
dc.description.abstractسابقه و هدف: گیاه شقایق شاخ‌دار زرد در طب سنتی ایران به ­منظور کاهش عوارض دیابت به ­کار می‌رود. این مطالعه با هدف مقایسه اثر گیاه شقایق شاخ‌دار زرد و داروی گلیبن‌کلامید بر سطوح سرمیALT ، AST،ALP  و انسولین در موش­های صحرایی دیابتی ­شده با آلوکسان صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، چهل سر موشِ صحراییِ نرِ بالغِ نژادِ ویستار به­ صورت تصادفی به 5 گروه هشت­تایی تقسیم شدند: کنترل، سالم تیمار با عصاره با دوز 500 میلی‌گرم بر کیلوگرم (سالم+ عصاره)، شاهد دیابتی، دیابتی تیمار با عصاره با دوز 500 میلی‌گرم بر کیلوگرم (دیابتی+ عصاره) و دیابتی تیمار با داروی گلیبن‌کلامید با دوز 5 میکروگرم بر کیلوگرم (دیابتی+ دارو). دیابت با کمک تزریق آلوکسان القا شد. در انتهای دوره یک ­ماهه، نمونه‌های خون، جمع‌آوری و سطوح سرمی آنزیم‌های کبدی و انسولین اندازه‌گیری شد. در انتها، نتایج با کمک آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست تعقیبی Tukey مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: فعالیت آنزیم‌های AST و ALP در گروه دیابتی+ عصاره به­ طور معنی‌داری بیش از گروه دیابتی+ دارو بود (04/0=P). همچنین فعالیت ALT و غلظت انسولین در گروه دیابتی+ عصاره به­ طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد دیابتی افزایش نشان داد (001/0>P). نتیجه­ گیری: از نتایج این پژوهش چنین برداشت می‌شود که مصرف خوراکی عصاره شقایق شاخ‌دار زرد علاوه بر اثر حفاظت کبدی علیه استرس ناشی از دیابت، دارای خاصیت افزاینده انسولین سرمی نیز می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent358
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectشقایق شاخ‌دار زردfa_IR
dc.subjectانسولینfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های عملکرد کبدیfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectآلوکسانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتأثیر عصاره آبی- اتانولی شقایق شاخ‌دار زرد (Glaucium flavum Crantz) بر فعالیت آنزیم‌های کبدی و غلظت انسولین سرمی موش‌های صحرایی نر دیابتی شده با آلوکسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue2
dc.citation.spage117
dc.citation.epage124


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد