بررسی مولکولی ژن های تشکیل دهنده بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از شیر خام با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه
(ندگان)پدیدآور
محمودی کجیدی, عاطفهامینی, کیومرٍثنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل مسمومیت غذایی در جهان می باشد. این باکتری پاتوژن توانایی ایجاد بیوفیلم را دارا بوده که می تواند منجر به ایجاد آلودگیهای غذایی گردد. حضور ژن های بیوفیلم در باکتری بسیار حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه شناسایی وجود ژن های چسبنده در باکتری است که نقش بسیار مهمی در ویرولانس و قدرت بیماریزایی آن داشته و حتی از نفوذ آنتی بیوتیک ها در زمان بیماری زایی جلوگیری به عمل می آورد.
مواد و روش ها: تعداد 100 نمونه شیر تازه از دام زنده جمع آوری شد و به منظور شناسایی ژن های چسبنده (eno, cna, ebp, bbp) در ساخت بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس، تعداد 60 جدایه از آن ها با روش PCR چندگانه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه براین، فراوانی استافیلوکوکوس های مقاوم و حساس به آنتی بیوتیک های متیسیلین، ونکومایسین و کلیندامایسین در بین نمونه های مورد مطالعه نیز تعیین گردید.
نتایج: از مجموع 60 جدایه از شیر تازه، 4/43 درصد کلونی ها دارای ژن کدکننده پروتئین متصل شونده به لامینین یا همان ژن eno بودند. به علاوه، 90 درصد نمونه ها حساس به ونکومایسین، 50 درصد حساس به کلیندامایسین و 4/43 درصد حساس به متی سیلین بودند. هم چنین، توزیع سایر ژن های چسبنده (ebp, cna, bbp) به ترتیب 6/11، 20 و 25 درصد بود. نتایج بررسی مولکولی حاکی از آن بود که بیشترین درصد ژن موجود، eno بوده و کمترین درصد مربوط به bbp می باشد.
نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت در مطالعه حاضر بیشترین میزان حساسیت نمونه ها (90 درصد) به ونکومایسین بوده و کمترین مقدار حساسیت (3/43 درصد) مربوط به متیسیلین می باشد.
کلید واژگان
شیربیوفیلم
استافیلوکوکوس اورئوس
PCR چندگانه
عمومى
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-10-011396-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوهگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه
شاپا
1029-78552008-9821




