نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحمزه وی, اکرمfa_IR
dc.contributor.authorصدوقی, سید دامونfa_IR
dc.contributor.authorرهباریان, راهلهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:41:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:41:26Z
dc.date.available1399-08-23T22:41:26Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:41:26Z
dc.date.issued2017-10-01en_US
dc.date.issued1396-07-09fa_IR
dc.identifier.citationحمزه وی, اکرم, صدوقی, سید دامون, رهباریان, راهله. (1396). بررسی تاثیر عصاره آبی برگ گیاه حرا (Avicennia marina (Forsk.) Vierh.) بر فعالیت آنزیم های کبدی، شاخص های استرس اکسیداتیو و هیستوپاتولوژی کبد در موش های صحرایی دیابتی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 21(4), 305-316.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2961-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645780
dc.description.abstractسابقه و هدف: گیاه حرا دارای اثرات ضددیابتی و آنتی­ اکسیدانی است. این مطالعه به­ منظور تعیین اثر عصاره آبی برگ این گیاه بر فعالیت آنزیم­های کبدی، شاخص­های استرس­اکسیداتیو و هیستوپاتولوژی کبد در موش­های صحرائی دیابتی انجام شده است. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی تعداد 28 سر موش صحرایی نر به گروه ­های مساوی شاهد، شاهد دیابتی و تجربی دیابتی 1 و 2 تقسیم شدند. گروه ­های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک ­بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی ­گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه­ های تجربی دیابتی، یک ­روز در میان و به ­مدت یک ماه، عصاره آبی حرا را به­ صورت داخل صفاقی با غلظت ­های 100 و 200 میلی­ گرم بر کیلوگرم دریافت نمودند. به نمونه­ های گروه­ شاهد و شاهد دیابتی آب مقطر استریل تزریق شد. در پایان دوره تیمار سطح سرمی آنزیم­ های ALT، AST، GGT و ALP بررسی شد. سپس، سطح آنزیم­های آنتی ­اکسیدانی SOD، GST، CAT و MDA در بافت کبد اندازه ­گیری شد. مقاطع بافتی کبد نیز تهیه شده و توسط میکروسکوپ نوری بررسی گردید. نتایج: تجویز عصاره حرا (100 و 200 میلی­ گرم بر کیلوگرم) به موش­ های صحرایی دیابتی سطح سرمی آنزیم­ های کبدی و سطح بافتی MDA را به­ طور معنی­ داری کاهش داد. هم چنین، فعالیت آنزیم­های آنتی­ اکسیدانی بافت کبد افزایش یافت (0/05<P). عصاره حرا به­ صورت وابسته به دوز آسیب‌های بافت کبد را در موش ­های صحرایی دیابتی کاهش داد. نتیجه­ گیری: عصاره حرا شاخص­های استرس­اکسیداتیو بافت کبد موش ­های صحرایی دیابتی را بهبود می­ دهد و موجب کاهش سطح سرمی آنزیم ­های کبدی آنها می­ شود. هم­ چنین، این عصاره سبب بهبود آسیب­ های کبدی القاء شده توسط دیابت می ­شود.fa_IR
dc.format.extent450
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابت شیرینfa_IR
dc.subjectحراfa_IR
dc.subjectآنزیم کبدیfa_IR
dc.subjectاسترس‌اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر عصاره آبی برگ گیاه حرا (Avicennia marina (Forsk.) Vierh.) بر فعالیت آنزیم های کبدی، شاخص های استرس اکسیداتیو و هیستوپاتولوژی کبد در موش های صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue4
dc.citation.spage305
dc.citation.epage316


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد