نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوالی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorاربابی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorافضلی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorارشادی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:41:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:41:06Z
dc.date.available1399-08-23T22:41:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:41:06Z
dc.date.issued1997-10-01en_US
dc.date.issued1376-07-09fa_IR
dc.identifier.citationوالی, غلامرضا, اربابی, محسن, افضلی, حسن, ارشادی, احمد. (1376). بررسی آلودگی انگل های روده ای عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان طی سال 1375. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 1(3), 45-52.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-605-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645750
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به اهمیت انگل های روده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و نقش تولیدکنندگان و عرضه کنندگان مواد غذایی در انتشار آن ها و با توجه به شیوع متفاوت آلودگی در کشور و عدم آگاهی از آن در شهر کاشان و به منظور تعیین شیوع انگل های روده ای نزد عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان، این مطالعه طی سال 1375 انجام پذیرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی و به صورت سرشماری روی 2010 نفر از تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی صورت گرفت. خصوصیات شاغلین و واحدهای صنفی در فرم اطلاعاتی ثبت و پس از آموزش به افراد از هر فرد دو نمونه مدفوع تهیه و با روش مستقیم و رسوبی فرمالین اتر مورد آزمایش قرار گرفت. شیوع آلودگی در جامعه تعیین و نتایج به صورت نمودار و جداول توزیع فراوانی گزارش گردید. یافته ها: شیوع آلودگی انگل های روده ای در جامعه مورد بررسی 54.4% تعیین شد. شیوع آلودگی به ژیاردیا 16.3%، هیستولیتیکا 5.2%، هایمنولپیس نانا 1% و آسکاریس 0.9% بود. حداکثر آلودگی به ژیاردیا 20.6% و آسکاریس 5.3% در کارگاه های تولید مواد غذایی، هیستولیتیکا با 9.1% و هایمنولپیس نانا با 2.4% در ساندویچ فروشی ها مشاهده شد. نتیجه گیری: تحقیق نشان داد آلودگی انگل های روده ای بویژه تک یاخته های بیماری زا در جامعه مورد بررسی از شیوع بالایی برخوردار است. از این رو توصیه می شود برای شناخت علل بوجود آورنده تحقیقات بعدی صورت گیرد و اقدامات لازم برای کاهش مشکل و درمان مبتلایان اعمال گردد.fa_IR
dc.format.extent1356
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectانگل های روده ایfa_IR
dc.subjectعرضه کنندگان مواد غذاییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی انگل های روده ای عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان طی سال 1375fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue3
dc.citation.spage45
dc.citation.epage52


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد