نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسماعیلی, میناfa_IR
dc.contributor.authorطالبان, فروغ اعظمfa_IR
dc.contributor.authorطوفانی, نسترنfa_IR
dc.contributor.authorولایی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:40:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:40:38Z
dc.date.available1399-08-23T22:40:37Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:40:38Z
dc.date.issued1998-04-01en_US
dc.date.issued1377-01-12fa_IR
dc.identifier.citationاسماعیلی, مینا, طالبان, فروغ اعظم, طوفانی, نسترن, ولایی, ناصر. (1377). بررسی نمایه گلیسمی نان های سنتی و نازک ایرانی و چند نوع نان حجیم وارداتی در افراد دیابتی نوع دو (NIDDM). دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 2(1), 21-32.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-578-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645708
dc.description.abstractسابقه و هدف: نظر به اهمیت کاهش فراسنج های لیپیدی و میزان گلوکز خون بویژه در افراد دیابتی و نظر به این که نان ها مهم ترین تامین کننده آن ها می باشند و تاکنون تاثیر مصرف انواع نان های ایرانی بر نمایه گلیسمی بررسی شده است، به منظور تعیین تاثیر نان های بربری، تافتون، سنگک، لواش ماشینی، باگت، جو و نان سفید بر نمایه گلیسمی افراد دیابتی، این تحقیق در انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایران سال 1376 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش Clinical-trial بر گروه های 6 و 10 نفره از بیماران دیابتی نوع II صورت پذیرفت. میزان دقیق کربوهیدرات خوراکی های آزمایشی با روش AOAC تعیین گردید. سپس هر یک از افراد، نان های مورد آزمایش را که حاوی 25 تا 50 گرم کربوهیدرات بود، با فاصله زمانی 3-2 روز مصرف کردند و قند خون در زمان های صفر، 60 و 120 دقیقه با روش اورتوتولوئیدین اندازه گیری شد و تغییرات آن با T-test مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: نمایه گلیسمی نان بربری 3±33، تافتون 3±40، سنگک 2±47، لواش ماشینی 4±82، باگت 11±82، نان سفید 100 و نان جو 9±104 می باشند. نتیجه گیری: نمایه گلیسمی نان های سنتی ایران در مقایسه با نان های حجیم (نان باگت، نان جو و نان سفید) پایین است و این امر تاکیدی بر لزوم حمایت بیشتر از نان هایی است که با روش سنتی تهیه می شوند.fa_IR
dc.format.extent1759
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابت نوع IIfa_IR
dc.subjectنمایه گلیسمیfa_IR
dc.subjectنان های سنتی ایرانیfa_IR
dc.subjectنان های وارداتیfa_IR
dc.subjectکربوهیدرات هاfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی نمایه گلیسمی نان های سنتی و نازک ایرانی و چند نوع نان حجیم وارداتی در افراد دیابتی نوع دو (NIDDM)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue1
dc.citation.spage21
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد