نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنیازمند, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorعرفانیان احمدپور, محمودfa_IR
dc.contributor.authorحاج زاده, موسی الرضاfa_IR
dc.contributor.authorخوشنود استاد, عصمتfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:40:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:40:09Z
dc.date.available1399-08-23T22:40:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:40:09Z
dc.date.issued2008-10-01en_US
dc.date.issued1387-07-10fa_IR
dc.identifier.citationنیازمند, سعید, عرفانیان احمدپور, محمود, حاج زاده, موسی الرضا, خوشنود استاد, عصمت. (1387). اثر عصاره آبی ـ الکلی بومادران (Achillea wilhelmsii) بر میزان ترشح اسید معده موش صحرایی تحت شرایط پایه، قطع و تحریک عصب واگ. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 12(3), 12-16.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-666-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645670
dc.description.abstractسابقه و هدف: بومادران، از تیره­ی کاسنی، گیاهی است که در سال­های اخیر اثرات ضداکسیدانی، ضدالتهابی، ضداسپاسم و ضدمیکروبی آن گزارش شده است، این گیاه در طب سنتی برای ناراحتی­های گوارشی کاربرد دارد ولی در مورد اثرات آن بر ترشح اسید معده تحقیقی صورت نگرفته است. مواد و روش­ها: 24 سر، موش صحرایی نژاد ویستار با وزن ( g 250-200)، به طور تصادفی به دو گروه دوازده­تایی کنترل و آزمون تقسیم شدند. پس از بیهوشی حیوانات با تیوپنتال سدیم ( 50mg/kg, ip )، تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی انجام گردید. عصاره­ی بومادران در دوزهای mg/kg 2، 1، 5/0 (در حجم ml 1) تهیه و برای تهیه نمونه ترشح اسید معده از روش washout استفاده گردید و غلظت اسید آن به روش تیتراسیون با NaOH اندازه­گیری گردید. نتایج به صورت Mean ± SEM بیان و با استفاده از آزمون unpaired t-test بررسی شده و 05/0 p< معنی­دار تلقی گردید. نتایج: عصاره­ی بومادران در حالت پایه به طور معنی­داری و وابسته به دوز، ترشح اسید معده را مهار کرد. واگوتومی موجب حذف اثر مهاری عصاره بر ترشح اسید معده شد و دوز mg/kg 2 عصاره اثر تحریکی بر ترشح اسید نشان داد. اثر کاهشی عصاره بر ترشح اسید معده در وضعیت تحریک عصب واگ در مقایسه با گروه کنترل معنی دار نبود. نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که عصاره بومادران اثر مهاری بر ترشح پایه اسید دارد. مقایسه اثر عصاره در دو وضعیت پایه و واگوتومی نشان می­دهد که این اثر از طریق مهار عمل واگ معدی صورت می­گیرد. عصاره قادر به مهار ترشح اسید تحریک شده نبود. fa_IR
dc.format.extent201
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectبومادرانfa_IR
dc.subjectاسید معدهfa_IR
dc.subjectواگوتومیfa_IR
dc.subjectعصب واگfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثر عصاره آبی ـ الکلی بومادران (Achillea wilhelmsii) بر میزان ترشح اسید معده موش صحرایی تحت شرایط پایه، قطع و تحریک عصب واگfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue3
dc.citation.spage12
dc.citation.epage16


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد