نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصاحبی, یونسfa_IR
dc.contributor.authorدیوسالار, عادلهfa_IR
dc.contributor.authorصبوری, علی اکبرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:39:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:39:57Z
dc.date.available1399-08-23T22:39:56Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:39:57Z
dc.date.issued2015-01-01en_US
dc.date.issued1393-10-11fa_IR
dc.identifier.citationصاحبی, یونس, دیوسالار, عادله, صبوری, علی اکبر. (1393). بررسی تاثیر پروپولیس بر فروکته شدن هموگلوبین انسانی در شرایط آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 18(6), 553-563.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2468-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645651
dc.description.abstractسابقه و هدف: پروپولیس ترکیب رزینی پیچیده‌ای از ترشحات گیاهان مختلف است که توسط زنبور‌ عسل جمع‌آوری و فرآوری می‌شود؛ این ماده دارای خواص بیولوژیک متعددی است. گلایکه شدن واکنشی است که بین یک پروتئین و یک قند احیاء‌کننده اتفاق می‌افتد و در نهایت موجب تغییرات ساختاری و تخریب پروتئین می‌شود و نقش آن در ایجاد و تشدید عوارض دیابت تایید شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره‌ی اتانولی پروپولیس بر میزان فروکته شدن و تخریب ساختار هِم موجود در هموگلوبین در شرایط آزمایشگاهی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی هموگلوبین تخلیص شده به تنهایی و با فروکتوز در حضور و عدم حضور عصاره‌ی اتانولی پروپولیس با غلظت‌های 10، 20 و µg/ml40 به‌مدت 5 هفته انکوبه گردید. سنجش میزان فروکته شدن هموگلوبین از طریق اندازه گیری میزان آزادسازی گروه هِم و جابه جایی باند سورت، تولید محصولات ناشی از تخریب هِم و نیز بررسی ساختارهای آمیلوئیدی به‌کمک روش های طیف‌سنجی مرئی-ماوراء بنفش و فلوئورسانس انجام شد. نتایج: انکوباسیون هموگلوبین با فروکتوز باعث تخریب ساختار هموگلوبین و رهاسازی گروه هِم شد. درحضور عصاره‌ی پروپولیس با غلظت µg/ml40 فروکته شدن هموگلوبین به میزان 45درصد مهار گردید. دو غلظت کمتر عصاره میزان مهار پایین تری را نشان دادند. هم چنین، بررسی های انجام‌شده در مورد محصولات ناشی از تخریب هِم و ساختار فیبریلار، نشان دهنده کاهش نسبی فروکته شدن هموگلوبین در حضور عصاره‌ی پروپولیس می باشد. نتیجه گیری: هموگلوبین در حضور فروکتوز به شدت گلایکه می‌شود و عصاره‌ی اتانولی پروپولیس می‌تواند گلایکه شدن هموگلوبین را به صورت وابسته به غلظت کاهش دهد.fa_IR
dc.format.extent337
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفروکته شدنfa_IR
dc.subjectهموگلوبینfa_IR
dc.subjectپروپولیسfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر پروپولیس بر فروکته شدن هموگلوبین انسانی در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خوارزمیfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue6
dc.citation.spage553
dc.citation.epage563


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد