بررسی اثر لیتیوم کلراید بر بهبود اختلال حافظه کاری و فضایی در مدل حیوانی تشنج القاء شده با پنتیلن تترازول
(ندگان)پدیدآور
یزدانی, مرضیهعدالت منش, محمدامینرفیعی, سمانهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: حملات تشنجی مکرر منجر به آسیب نورونی گسترده و بروز اختلالات شناختی مانند زوال حافظه و یادگیری می شود. تجویز مکرر یا تک دوز پنتیلن تترازول با القاء تشنج در موش های صحرایی همراه است. این مطالعه به بررسی اثر حمایت کننده عصبی لیتیوم کلراید بر نقص حافظه کاری و فضایی ناشی از پنتیلن تترازول می پردازد.
مواد و روش ها: جهت القاء کیندلینگ ناشی از پنتیلن تترازول، دوز تکرار شونده (۴۰ میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن حیوان) بهمدت ۵ روز و به صورت درون صفاقی تزریق شد. پس از مشاهده ۵ مرحله تشنج، گروههای PTZ+Li۲۰، PTZ+Li۴۰ و PTZ+Li۸۰ به ترتیب دوزهای ۲۰، ۴۰ و ۸۰ میلی گرم/کیلوگرم لیتیوم کلراید و گروه PTZ+Saline محلول نرمال سالین را بهمدت ۱۴ روز دریافت کردند. آزمون های ماز آبی موریس و ماز Y جهت بررسی حافظه کاری و حافظه فضایی انجام شد.
نتایج: در مقایسه با گروه کنترل، گروه PTZ+Saline کاهش رفتارهای تناوبی طی ماز Y و افزایش مدت زمان و مسافت پیمایش تا رسیدن به سکوی مخفی طی ماز آبی موریس را نشان داد. از طرفی، حیوانات دریافت کننده لیتیوم کلراید، به ویژه در دوز حداقل، درصد بالاتری از رفتارهای تناوبی در ماز Y، به همراه کاهش مدت زمان و مسافت پیمایش مسیر را در ماز آبی در مقایسه با گروه PTZ+Saline نشان دادند.
نتیجه گیری: اثرات محافظت کنندگی عصبی لیتیوم سبب بهبود حافظه کاری و حافظه فضایی در مدل حیوانی تشنج القاء شده با پنتیلن تترازول می گردد.
کلید واژگان
تشنجاختلالات شناختی
لیتیوم
موش صحرایی
عمومى
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-011396-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامیگروه فیزیولوژی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز
گروه فیزیولوژی ورزشی، پردیس بین المللی کیش، دانشگاه تهران
شاپا
1029-78552008-9821




