نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگل محمدی, رحیمfa_IR
dc.contributor.authorدشتی, غلام رضاfa_IR
dc.contributor.authorواحدی, پرویزfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:39:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:39:03Z
dc.date.available1399-08-23T22:39:03Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:39:03Z
dc.date.issued2009-04-01en_US
dc.date.issued1388-01-12fa_IR
dc.identifier.citationگل محمدی, رحیم, دشتی, غلام رضا, واحدی, پرویز. (1388). بررسی اثر ویتامین C بر سطح لییپو پروتئین های خون و بافت کبدی در خرگوش های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترول. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 13(1), 20-24.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-708-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645573
dc.description.abstractسابقه وهدف: یکی از مسائل بهداشتی امروز که سلامت عمومی را تهدید می­کند، افزایش بیماری­های قلب عروق و گوارشی در سراسر جهان می­باشد. افزایش سطح سرمی کلسترول، هیپر لپیدمی و لیپوپروتئین­های اکسیده شده جزء فاکتور­های خطر محسوب می­شوند. کبد به عنوان مهمترین غده در متابولیسم این مواد تاثیر می­گذارد. از طرف دیگر اسید اسکوربیک در اکسیداسیون لیپوپروتئن­ها نقش بازدارنده دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین C بر سطح لییپو پروتئین­های خون و بافت کبدی در خرگوش­های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترول می باشد. مواد و روش­ها: این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در چهل سر خرگوش نر سفید در دانشکده پزشکی اصفهان انجام گرفت. خرگوش­ها پس از آشنایی با محیط جدید به صورت تصادفی به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند (گروه شاهد، دریافت کننده اسید اسکوربیک، دریافت کننده کلسترول و گروهی که کلسترول را با اسید اسکوربیک دریافت می­کردند). قبل از شروع تغذیه و همچنین پس از دریافت 40 روز رژیم غذایی، نمونه­ی خون جهت اندازگیری سطح سرمی چربی­ها و لیپوپروتئین­ها گرفته شد، در پایان مطالعه خرگوش­ها بیهوش شده و کبد آنها از حفره شکم خارج شد. به دنبال پاساژ بافتی مقاطع 5 میکرونی به صورت سریال تهیه و با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند. سپس اسلاید­ها با میکروسکوپ نوری مطالعه شدند. دادها با آزمون t زوجی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: تغییرات سطح کلسترول و لیپوپروتئین­های خون با دانسیته بالا و کم در خرگوش­های دریافت کننده رژیم غذایی کلسترول و کلسترول با اسیداسکوربیک بعد از آزمایش نسبت به قبل از آزمایش اختلاف معنادار آماری را نشان داد (05/0 p< ). تغییرات بافت شناسی و رسوب کلسترول در نسوج سلول­های کبدی در خرگوش­هایی که با کلسترول تغذیه می­شدند، مشاهده شد. نتیجه­گیری: ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان موجب کاهش سطح سرمی کلسترول و لیپوپروتئن­های خون شد و همچنین در پیش گیری از رسوب کلسترول در بافت کبد موثر بود.fa_IR
dc.format.extent1077
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسید اسکوربیکfa_IR
dc.subjectلیپوپروتئنfa_IR
dc.subjectکلسترولfa_IR
dc.subjectکبدfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی اثر ویتامین C بر سطح لییپو پروتئین های خون و بافت کبدی در خرگوش های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترولfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage20
dc.citation.epage24


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد