| dc.contributor.author | تقی زاده, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | شرافتی چالشتری, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | دایی زاده, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | اخوان طاهری, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:38:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:38:36Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:38:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:38:36Z | |
| dc.date.issued | 2020-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تقی زاده, محسن, شرافتی چالشتری, رضا, دایی زاده, حسین, اخوان طاهری, مریم. (1399). بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 24(3), 312-321. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3897-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645538 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: پسماندهای کارخانجات عرقیات گیاهی بهعنوان یک منبع ترکیبات آلی میباشند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی پسماندهای صنعتی عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، پسماندهای عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه از یک کارخانه تولیدی در کاشان جمعآوری شد. پس از فیلترکردن، محلولهای بهدستآمده، خشک و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش رنگسنجی شناسایی شدند. همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی به روش احیای آهن و خاصیت ضدباکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مقاوم به آنتیبیوتیک به روش میکرودایلوشن و دیسک دیفوژن بررسی شدند.
نتایج: نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی (109/46 میلیگرم در گرم) و فلاونوئیدی (13/6 میلیگرم در گرم) در پسماند عرق رازیانه بود. بیشترین میزان خاصیت آنتیاکسیدانی نیز بهترتیب برای رازیانه 30/4±1229/9، بهارنارنج 3/1±39/678 و بوقناق 3/15±28/549 میلیمول Fe+2 در گرم در بالاترین غلظت آنها بود. هیچکدام از پسماندها بر استافیلوکوکوس اورئوس اثر نداشتند، ولی رازیانه و بوقناق با میزان MIC (66/166 میلیگرم در میلیلیتر) و MBC (333/33 میلیگرم در میلیلیتر) اثر ضد اشریشیا کلی نشان دادند.
نتیجهگیری: این مطالعه اوّلین بررسی در زمینه فعالیت بیولوژیکی پسماندهای عرقیات گیاهی در ایران بود و نتایج حاکی از وجود ترکیبات فعال و اثرات بیولوژیکی این پسماندها بود. پیشنهاد میشود مطالعات گستردهتری در خصوص ویژگیهای ضدباکتریایی علیه انواع باکتریهای گرم منفی و مثبت، همچنین شناسایی سایر ترکیبات و اثرات بیولوژیکی مانند سمیت سلولی این پسماندها صورت گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 790 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | اثر ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | اثر آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | پسماند عرقیات گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.subject | medicine | fa_IR |
| dc.subject | paraclinic | fa_IR |
| dc.title | بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تحقیق و توسعه، شرکت زرین گلاب کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات علوم تشریح، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 312 | |
| dc.citation.epage | 321 | |