نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتقی زاده, محسنfa_IR
dc.contributor.authorشرافتی چالشتری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorدایی زاده, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاخوان طاهری, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:38:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:38:36Z
dc.date.available1399-08-23T22:38:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:38:36Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationتقی زاده, محسن, شرافتی چالشتری, رضا, دایی زاده, حسین, اخوان طاهری, مریم. (1399). بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 24(3), 312-321.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3897-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645538
dc.description.abstractسابقه و هدف: پسماندهای کارخانجات عرقیات گیاهی به‌عنوان یک منبع ترکیبات آلی می‌باشند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی پسماندهای صنعتی عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، پسماندهای عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه از یک کارخانه تولیدی در کاشان جمع‌آوری شد. پس از فیلترکردن، محلول‌های به‌دست‌آمده، خشک و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش رنگ‌سنجی شناسایی شدند. همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی به روش احیای آهن و خاصیت ضدباکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مقاوم به آنتی‌بیوتیک به روش میکرودایلوشن و دیسک دیفوژن بررسی شدند. نتایج: نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی (109/46 میلی‌گرم در گرم) و فلاونوئیدی (13/6 میلی‌گرم در گرم) در پسماند عرق رازیانه بود. بیشترین میزان خاصیت آنتی‌اکسیدانی نیز به‌ترتیب برای رازیانه 30/4±1229/9، بهارنارنج 3/1±39/678 و بوقناق 3/15±28/549 میلی‌مول Fe+2 در گرم در بالاترین غلظت آن‌ها بود. هیچ‌کدام از پسماندها بر استافیلوکوکوس اورئوس اثر نداشتند، ولی رازیانه و بوقناق با میزان MIC (66/166 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) و MBC (333/33 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) اثر ضد اشریشیا کلی نشان دادند. نتیجه‌گیری: این مطالعه اوّلین بررسی در زمینه فعالیت بیولوژیکی پسماندهای عرقیات گیاهی در ایران بود و نتایج حاکی از وجود ترکیبات فعال و اثرات بیولوژیکی این پسماندها بود. پیشنهاد می‌شود مطالعات گسترده‌تری در خصوص ویژگی‌های ضدباکتریایی علیه انواع باکتری‌های گرم منفی و مثبت، همچنین شناسایی سایر ترکیبات و اثرات بیولوژیکی مانند سمیت سلولی این پسماندها صورت گیرد.fa_IR
dc.format.extent790
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاثر ضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectاثر آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectپسماند عرقیات گیاهیfa_IR
dc.subjectشرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تحقیق و توسعه، شرکت زرین گلاب کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم تشریح، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue3
dc.citation.spage312
dc.citation.epage321


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد