| dc.contributor.author | میران زاده, محمد باقر | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن زاده, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | صباحی بیدگلی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:38:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:38:26Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:38:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:38:26Z | |
| dc.date.issued | 2011-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میران زاده, محمد باقر, حسن زاده, مجتبی, دهقان, سمانه, صباحی بیدگلی, محمد. (1390). بررسی رابطه بین میزان کدورت، کیفیت میکروبی و غلظت کلر باقیمانده در آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان در سال 1387. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 15(2), 126-131. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1163-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645524 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: بسیاری از مردم کیفیت آب را تنها با ویژگی های ظاهری مثل شفافیت و پایین بودن کدورت آن ارزیابی می کنند، در صورتی که ممکن است آب از نظر ظاهری بسیار مناسب بوده ولی از نظر کیفیت میکروبی و شیمیایی نامناسب باشد. به دلیل تاثیر کدورت بر روی غلظت کلر باقیمانده و راندمان گندزدایی، این تحقیق برای پی بردن به رابطه بین این سه پارامتر انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی کیفیت آب آشامیدنی 57 روستای شهرستان کاشان در سال 1387 انجام گرفت. کل تعداد نمونهها 171 نمونه بود که در سه مرحله و هر مرحله یک نمونه برداشت گردید و بر روی آنها سنجش میزان کدورت، غلظت کلر باقیمانده و تعیین HPC (Heterotrophic Plate Count) انجام گرفت.نتایج: میزان HPC، کلر باقیمانده و کدورت به ترتیب در 86، 8/22 و 4/75 درصد آب روستاها در هر سه مرحله، مطلوب و در 3/12، 8/29 و صفر درصد آب روستاها در هر سه مرحله نامطلوب بود. همچنین، در روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی در 95 درصد و در روستاهای غیر تحت پوشش در 7/64 درصد روستاها میزان HPC در حد مطلوب قرار داشت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که رابطه معنی داری بین غلظت کلر باقیمانده و میزان HPC آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان طی سال 1387 وجود داشته، ولیدر مورد غلظت کلر باقیمانده-کدورت و HPC-کدورت رابطه معنیداری وجود ندارد. همچنین، نقش شرکت آب و فاضلاب روستایی در تامین آب آشامیدنی مطلوب در روستاها بسیار قابل ملاحظه می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 226 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | آب آشامیدنی | fa_IR |
| dc.subject | کنترل کیفیت | fa_IR |
| dc.subject | مناطق روستایی | fa_IR |
| dc.subject | کلر باقیمانده | fa_IR |
| dc.subject | کدورت | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی رابطه بین میزان کدورت، کیفیت میکروبی و غلظت کلر باقیمانده در آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان در سال 1387 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 126 | |
| dc.citation.epage | 131 | |