| dc.contributor.author | خیاط نوری, میرهادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری بلویردی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:37:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:37:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:37:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:37:46Z | |
| dc.date.issued | 2007-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خیاط نوری, میرهادی, جعفری بلویردی, رضا. (1385). دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 10(4), 37-40. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-72-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645462 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: هیپرکلسترولمی یکی از فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی است و افزایش کلسترول خون سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار داده و میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی ـ عروقی را افزایش میدهد. تغذیه با رژیم پرکلسترول باعث افزایش میزان LDL و همچنین کاهش فعالیت گیرندههای LDL در کبد میشود. اکسیداسیون لیپوپروتئین موجود در دیواره عروق، باعث پیشرفت بیماری آتروسکلروز میشود. شواهد چندی حاکی از آن است که مصرف آنتیاکسیدا ن ها مانع از هیپرکلسترولمی می شود. این مطالعه به بررسی اثر مکمل یا ری ویتامین C بر میزان لیپیدهای خون در مو ش های صحرایی نر تغذیه شده با رژیم پر کلسترول میپردازد. مواد و رو ش ها: این تحقیق به روش تجربی انجام و از مو ش های صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 250 تا 300 گرم استفاده گردید. حیوانات به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی تقسیم شدند. آب و غذا به صورت آزاد در اختیار آنها قرار داشت و در شرایط 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی با درجه حرارت ثابت 2 ± 24 درجه سانتی گر اد نگهداری شدند. جیره پایه حاوی گندم، ذرت، سویا، متیونین، لیزین و مخلوط ویتامین و مینرال بود. گروه کنترل فقط جیره پایه و دو گروه جیره پایه به اضافه کلسترول 1 درصد، که یکی از گرو ه ها فقط کلسترول 1 درصد ( Chol ) و گروه بعدی ویتامین C ( mg/kg 200 ماده خشک جیره) به صورت مکمل به مدت یک ماه دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل داد ه ها از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون مقایسه چندگانه توکی استفاده گردید. نتایج: ارزیابی غلظت ها ی TC ، LDL ، HDL ، VLDL و TG نشان داد که در مو ش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول به غیر از HDL و VLDL مقادیر TC ، LDL و TG در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی د اری افزایش نشان دادند (05/0 > p ). در مقایسه با گروه تغذیه شده با رژیم پر کلسترول، مکمل یا ری با ویتامین C مانع از افزایش مقادیر TC و LDL شده (05/0 > p ) و مقدار HDL افزایش یافته و به طور غیرمعنی د اری مانع از افزایش VLDL و TG گردید. نتیجه گیر ی: مکمل یا ری ویتامین C در مو ش های دچار هیپرکلسترولمی مانع از افزایش TC ، LDL ، VLDL و TG و موجب افزایش غلظت HDL می شود. این اثر ویتامین C ممکن است به اثر آنتیاکسیدانی و اثر مهاری روی مسیر تولید لیپوپروتئین ها مرتبط باشد. البته صحت این موضوع در انسان نیاز به بررسیهای بیشتری دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 117 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | هیپرکلسترولمی | fa_IR |
| dc.subject | مکملیاری ویتامین C | fa_IR |
| dc.subject | موش صحرایی نر | fa_IR |
| dc.subject | LDL | fa_IR |
| dc.subject | HDL | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 37 | |
| dc.citation.epage | 40 | |