نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخیاط نوری, میرهادیfa_IR
dc.contributor.authorجعفری بلویردی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:37:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:37:46Z
dc.date.available1399-08-23T22:37:46Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:37:46Z
dc.date.issued2007-01-01en_US
dc.date.issued1385-10-11fa_IR
dc.identifier.citationخیاط نوری, میرهادی, جعفری بلویردی, رضا. (1385). دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 10(4), 37-40.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-72-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645462
dc.description.abstractسابقه و هدف: هیپرکلسترولمی یکی از فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی است و افزایش کلسترول خون سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار داده و میزان مرگ‌ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی را افزایش می‌دهد. تغذیه با رژیم پرکلسترول باعث افزایش میزان LDL و همچنین کاهش فعالیت گیرنده‌های LDL در کبد می‌شود. اکسیداسیون لیپوپروتئین موجود در دیواره عروق، باعث پیشرفت بیماری آتروسکلروز می‌شود. شواهد چندی حاکی از آن است که مصرف آنتی‌اکسیدا ن ها مانع از هیپرکلسترولمی می شود. این مطالعه به بررسی اثر مکمل یا ری ویتامین C بر میزان لیپیدهای خون در مو ش های صحرایی نر تغذیه شده با رژیم پر کلسترول می‌پردازد. مواد و رو ش ها: این تحقیق به روش تجربی انجام و از مو ش های صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 250 تا 300 گرم استفاده گردید. حیوانات به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی تقسیم شدند. آب و غذا به صورت آزاد در اختیار آنها قرار داشت و در شرایط 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی با درجه حرارت ثابت 2 ± 24 درجه سانتی گر اد نگهداری شدند. جیره پایه حاوی گندم، ذرت، سویا، متیونین، لیزین و مخلوط ویتامین و مینرال بود. گروه کنترل فقط جیره پایه و دو گروه جیره پایه به اضافه کلسترول 1 درصد، که یکی از گرو ه ها فقط کلسترول 1 درصد ( Chol ) و گروه بعدی ویتامین C ( mg/kg 200 ماده خشک جیره) به صورت مکمل به مدت یک ماه دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل داد ه ها از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون مقایسه چندگانه توکی استفاده گردید. نتایج: ارزیابی غلظت ها ی TC ، LDL ، HDL ، VLDL و TG نشان داد که در مو ش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول به غیر از HDL و VLDL مقادیر TC ، LDL و TG در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی د اری افزایش نشان دادند (05/0 > p ). در مقایسه با گروه تغذیه شده با رژیم پر کلسترول، مکمل یا ری با ویتامین‌ C مانع از افزایش مقادیر TC و LDL شده (05/0 > p ) و مقدار HDL افزایش یافته و به طور غیرمعنی د اری مانع از افزایش VLDL و TG گردید. نتیجه گیر ی: مکمل یا ری ویتامین C در مو ش های دچار هیپرکلسترولمی مانع از افزایش TC ، LDL ، VLDL و TG و موجب افزایش غلظت HDL می شود. این اثر ویتامین C ممکن است به اثر آنتی‌اکسیدانی و اثر مهاری روی مسیر تولید لیپوپروتئین ها مرتبط باشد. البته صحت این موضوع در انسان نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.fa_IR
dc.format.extent117
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectهیپرکلسترولمیfa_IR
dc.subjectمکملیاری ویتامین Cfa_IR
dc.subjectموش صحرایی نرfa_IR
dc.subjectLDLfa_IR
dc.subjectHDLfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage37
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد