بررسی فراوانی موارد سروپوزیتیو بروسلا در اعضای خانواده بیماران مبتلا به بروسلوز در بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال های 93-1392
(ندگان)پدیدآور
مومن هروی, منصورهافضلی, حسنرزاقی, رضااکبری, حسینحق شناس, نعیمهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: بروسلوز بیماری مشترک انسان و دام است. گزارشاتی از عفونت بروسلوز در بین اعضای خانواده با ریسک فاکتور مشترک وجود دارد. این مطالعه با هدف شیوع بروسلوز در اعضای خانواده بیماران مبتلا به بروسلوز حاد طراحی گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 239 نفر از اعضای خانواده 95 بیمار مبتلا به بروسلوز انجام گرفت. از خانواده بیماران 5 میلی لیتر خون گرفته شد و آزمایش آگلوتیناسیون بروسلوز انجام شد. تیتر حداقل 1/80 برای رایت و کومبس رایت و تیتر 1/40 برای دو مرکاپتواتانول تست مثبت در نظر گرفته شد. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، سوابق بیماری علائم بالینی و نتایج آزمایشگاهی بیماران و اعضای خانواده از طریق مصاحبه تکمیل گردید.
نتایج: از بین 239 نفر از اعضای خانواده 95 بیمار مبتلا، 81 نفر سروپوزیتیو بودند که از این تعداد 55 نفر (67/9 درصد) مرد و 26 نفر (32/09) زن بودند. بیشترین ریسک فاکتور انتقال، مصرف لبنیات غیر پاستوریزه بهویژه پنیر محلی (65 درصد) بود. شیوع سروپوزیتیویتی در اعضا خانواده 33/9 درصد بود. ارتباط آماری معنی داری بین جنس و سن، شغل، محل سکونت و تماس با حیوان با تعداد افراد سروپوزیتیو در خانواده دیده نشد. بین مصرف لبنیات با تعداد مبتلایان در خانواده ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد (0/017=P ).
نتیجه گیری: باتوجه به میزان بالای سرولوژی مثبت در میان اعضای خانواده بیماران بروسلوز و مصرف پنیر محلی به عنوان شایع ترین ریسک فاکتور انتقال، غربالگری برای شناسایی تعداد بیشتر بیماران و آموزش مردم توصیه می شود.
کلید واژگان
بروسلوزسروپوزیتیو
اعضا خانواده
medicine
paraclinic
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-011395-01-13
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشانمرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مرکز تحقیقات بیماری های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
شاپا
1029-78552008-9821




