بررسی تاثیر عصاره متانولی میوه زالزالک بر لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی
(ندگان)پدیدآور
معروفی, یحییدبیرزاده, منصورحسین پور موسوی, سید حسننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: ترکیبات پنج ظرفیتی آنتیموآن داروی رایج لیشمانیوز هستند. علاوه بر عوارض جانبی، عود و مقاومت دارویی از مشکلات اصلی این داروهاست. زالزالک دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ضد لیشمانیایی عصاره میوه زالزالک در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی عصاره زالزالک با غلظت های مختلف به پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور افزوده شد. بعد از گذشت 24، 48 و 72 ساعت، میزان کشندگی با دو روش شمارش مستقیم و روش رنگ سنجی MTT بررسی شد. هم چنین، عصاره زالزالک به ماکروفاژ آلوده به آماستیگوت انگل افزوده شد و پس از گذشت 24 و 48 ساعت، میانگین تعداد آماستیگوت در ماکروفاژ آلوده محاسبه گردید.
نتایج: میزان کشندگی بیشترین و کمترین غلظت (μg/ml 60 و 0/5) به ترتیب بعد از گذشت 24 ساعت، 31/86 و 27/93 درصد، بعد از 48 ساعت، 20/11 و 20/94 درصد و بعد از 72 ساعت، 35/19 و 55/14 درصد بود. IC50 بعد از 24 ساعت، μg/ml 49/13 به دست آمد. میانگین تعداد آماستیگوت در هر ماکروفاژ پس از 24 ساعت در گروه های کنترل، زالزالک با غلظت های μg/ml 1 و 10 و 100 به ترتیب 3/91، 1/97، 1/76 و 1/78 محاسبه گردید.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اگرچه عصاره میوه زالزالک اثر کشندگی چندانی بر پروماسیتگوت ندارد ولی تا حدودی مانع از تکثیر آماسیتگوت در داخل ماکروفاژ می شود.
کلید واژگان
زالزالکلیشمانیا ماژور
پروماستیگوت
آماستیگوت
medicine
paraclinic
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-011395-01-13
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی کردستانگروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل
گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل
شاپا
1029-78552008-9821




