| dc.contributor.author | آقادوست, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدر, سید فخرالدین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:35:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:35:43Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:35:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:35:43Z | |
| dc.date.issued | 2005-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آقادوست, داود, صدر, سید فخرالدین. (1384). بررسی شیوع و عوامل خطرزای رتینوپاتی دیابتی در بیماران دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت کاشان در سال1382- 1381. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 9(1), 62-65. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-151-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645283 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: با توجه به شیوع نسبتاً بالای دیابت و همچنین شانس بروز رتینوپاتی د ر افراد دیابتی و عدم اطلاع از وضعیت آن در منطقه ، این مطالعه به منظور بررسی شیوع و بررسی عوامل خطر برای بروز رتینوپاتی دیابتی در مراجعه کنندگان به مرکز دیابت کاشان در سال 1382-1381 انجام گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی دویست بیمار به طور تصادفی از بین بیماران دیابتی مرکز دیابت کاشان انتخاب شده و به طور کامل مورد معاینه چشم پزشکی قرار گرفتند. وجود یا عدم وجود رتینوپاتی در آنها مورد بررسی و سپس درجه بندی شد. وجود عوامل خطرزا مانند سن، جنس، دوره بیماری و نوع دیابت در این بیماران در رابطه با مراحل مختلف رتینوپاتی مورد توجه قرار گرفت. یافته ها: رتینوپاتی دیابتی در 72 بیمار (36 درصد) وجود داشت که در 62 بیمار (31 درصد از کل بیماران) در مرحله غیرپرولیفراتیو و در 5 درصد کل بیماران در مرحله پرولیفراتیو بود. دوره بیماری (00006/ = p )، سطح کراتینین و اوره خون (002/0 = p )، میزان گلوکز ناشتا (05/0= p ) و جنس (044/0 = p )از نظر آماری با بروز رتینوپاتی رابطه داشتند. سایر عوامل خطر مانند سطح چربی خون (تری گلیسرید، کلسترول)، فشار خون، نوع دیابت و بیماریهای ایسکمیک قلب رابطه آماری معنی داری با بروز بیماری رتینوپاتی نداشتند. نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به شیوع رتینوپاتی دیابتی، کنترل دقیق قند خون، اوره و کراتینین و کاهش فشار خون و کنترل چربی های خون (کلسترول و تری گلیسریدها) در کاهش بروز رتینوپاتی دیابتی نقش دارند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 227 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | رتینوپاتی دیابتی | fa_IR |
| dc.subject | عوامل خطر | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی شیوع و عوامل خطرزای رتینوپاتی دیابتی در بیماران دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت کاشان در سال1382- 1381 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 62 | |
| dc.citation.epage | 65 | |