نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتقی زاده, محسنfa_IR
dc.contributor.authorعاصمی, ذات ا...fa_IR
dc.contributor.authorولائی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:35:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:35:36Z
dc.date.available1399-08-23T22:35:36Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:35:36Z
dc.date.issued2005-04-01en_US
dc.date.issued1384-01-12fa_IR
dc.identifier.citationتقی زاده, محسن, عاصمی, ذات ا..., ولائی, ناصر. (1384). ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 9(1), 9-15.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-149-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645273
dc.description.abstractسابقه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذ ای ی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین علت روشهای بیولوژیک، میکروبیولوژیک، شیمیائی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین‌ها معرفی و بکار گرفته شده است. در بین روش های موجود ، نسبت خالص پروتئین ( NPR ) ، نسبت خالص نسبی پروتئین ( RNPR ) و نسبت کارآیی پروتئین ( PER ) بعنوان روشهای مناسب برای تعیین کیفیت پروتئینها پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت پروتئینی بـا روشهای فوق روی دو نمونه محصول سویا در سال 1382 انجام گرفت. مواد و روش‌ها: تحقیق با طراحی تجربی روی تعداد 32 موش صحرائی نر در سن 21 روز، از نژاد ویستار ( wistar ) در گروههای هشت پایی تحت چهار رژیم غذایی : مورد (سویا ـ مخلوط آرد گندم و سویا ) ، مبنا (کازئین و متیونین ، هر یک حاوی 10 درصد پروتئین و پایه (بدون پروتئین) انجام شد . طول دوره مطالعه برای NPR ، 14 روز بود. بمنظور محاسبه NPR ، مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید . طول مدت مطالعه برای تعیین PER ، 28 روز بود و مقدار پروتئین دریافتی و تغییر وزن حیوانات تعیین گردید. میزان NPR ، RNPR و PER گروه "کازئین و متیونین " با " سویا " و " مخلوط آرد گندم و سویا " از طریق آماره t test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته‌ها: شـاخص NPR بـرای " پروتئین کـازئین و متیـونین " 48/0 ± 37/4، و برای " سویـا " 35/0 ± 65/3 (01/0 P< ) و شـاخص RNPR بـرابـر83 بـود.شاخص NPR برای " مخلوط آرد گندم و سویا " 3/0 ± 7/2 (001/0 P< ) و شاخص RNPR برابر 7/62 بود. شـاخص PER بـرای " پروتئیـن کـازئین و متیونین " 24/0 ± 04/3، " سویـا " 35/0 ± 28/2 (001/0 P < ) و شاخص PER " سویا " نسبت به " کازئین و متیونین " 75 درصد بود.شاخص PER برای " مخلوط آرد گندم و سویا " 1/0 ± 1/1(001/0 P< ) بود. نتیجه‌گیری: کیفیت پروتئین محصول " سویا " در مقایسه با " کازئین و متیونین " پایین است.fa_IR
dc.format.extent260
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectکیفیت پروتئینیfa_IR
dc.subjectNPRfa_IR
dc.subjectRNPRfa_IR
dc.subjectPERfa_IR
dc.subjectسویاfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleارزیابی زیستی کیفیت پروتئینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1
dc.citation.spage9
dc.citation.epage15


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد