نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعاصمی, ذات ا...fa_IR
dc.contributor.authorضیاء کاشانی, شیماfa_IR
dc.contributor.authorدولتی, محمد علیfa_IR
dc.contributor.authorپیمانه عابدی محتسب, ترانهfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorیوسفی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:34:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:34:11Z
dc.date.available1399-08-23T22:34:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:34:11Z
dc.date.issued2006-01-01en_US
dc.date.issued1384-10-11fa_IR
dc.identifier.citationعاصمی, ذات ا..., ضیاء کاشانی, شیما, دولتی, محمد علی, پیمانه عابدی محتسب, ترانه, حسینی, احمد, یوسفی, حسین. (1384). بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه های شهر کاشان در سال 1383-1382. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 9(4), 56-60.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-111-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645149
dc.description.abstractسابقه و هدف: پراکسید اولین ترکیبی است که بعد از اکسیداسیون چربیها و روغنها بوجود می آ ید. وقتی که میزان پراکسید به انداز ه ای معین رسید تغییرات مختلفی صورت می گیرد و مواد فراری که باعث ایجاد بو و طعم نامطلوب در چربی و روغن می گرد ن د، ایجاد می شود. مقاله حاضر، گزارشی است که با بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه ها ی شهر کاشان در سال1382 - 1383، طراحی شده و به اجرا در آمده است. مواد و رو ش ها: تحقیق با طراحی توصیفی روی تعداد 57 نمونه بامیه و 36 نمونه زولبیا طی مدت 2 سال انجام گرفت. در این مطالعه ابتدا، وزن مشخصی از روغن نمونه ها با روش سوکسله استخراج، سپس مقدار پراکسید موجود در روغن با روش تیتراسیون (تیوسولفات سدیم 02/. نرمال) انداز ه گیری شد. محاسبه مقدار پراکسید، با ثبت حجم مصرفی تیوسولفات سدیم و استفاده از فرمول مربوطه صورت گرفت . نتایج با استفاده از آزمون t آنالیز آماری شدند. یافته ها : از مجموع 57 نمونه بامیه، 42 نمونه (7/73 درصد) قابل مصرف و 15 نمونه (3/26 درصد) غیرقابل مصرف بودند و از تعداد 36 نمونه زولبیا، 19 نمونه (8/52 درصد) قابل مصرف و 17 نمونه (2/47 درصد) غیرقابل مصرف بود ند . بالاترین عدد پراکسید در نمو نه های بامیه 8/38 و بالاترین عدد پراکسید در نمونه ها ی زولبیا 65 میلی اکی و الان در کیلوگرم بود. نتیجه گیر ی: از نتایج مطالعه برمی آ ید که بیشتر نمونه ها ی زولبیا و بامیه غیر قابل مصرف می باشند . با توجه به میزان بالای پراکسید در اکثریت نمونه ها و خطراتی که پراکسید بر سلامتی دارد ، برنامه ریزی مداوم و ارائه راهکارهای کاربردی توسط سیاستگزاران و مس و ولین بهداشتی شهرستان ضروری است.fa_IR
dc.format.extent184
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectپراکسیدfa_IR
dc.subjectزولبیاfa_IR
dc.subjectبامیهfa_IR
dc.subjectکاشانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه های شهر کاشان در سال 1383-1382fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue4
dc.citation.spage56
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد