نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسیاری, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorشیخ الاسلام, ربابهfa_IR
dc.contributor.authorنقوی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorکلاهدوز, فریباfa_IR
dc.contributor.authorعبدالهی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:32:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:32:44Z
dc.date.available1399-08-23T22:32:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:32:44Z
dc.date.issued2002-04-01en_US
dc.date.issued1381-01-12fa_IR
dc.identifier.citationسیاری, علی اکبر, شیخ الاسلام, ربابه, نقوی, محسن, کلاهدوز, فریبا, عبدالهی, زهرا. (1381). بررسی مصرف تنقلات کم ارزش در کودکان زیر 3 سال مناطق شهری و روستایی کشور، پاییز 1377. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 6(1), 71-75.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-336-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645028
dc.description.abstractسابقه و هدف: تنقلات غذایی کم ارزش به دلیل تهی بودن از ویتامین ها، املاح و مقادیر ناچیز انرژی و پروتئین این خطر را دارند که معده کوچک کودک را پر کرده و با کم کردن اشتهای او فرصت تغذیه با غذاهای مغذی را از او بگیرند. و نظر به این که وضعیت الگوی مصرف کودکان زیر 3 سال کشور تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته بود این مطالعه در آبان ماه سال 1377 در قالب بررسی کشوری ارزیابی رشد کودکان زیر 6 سال در مناطق شهری و روستایی کشور صورت پذیرفت.مواد و روش ها: در این تحقیق که به روش توصیفی انجام گرفت تعداد 16418 کودک زیر 3 سال شهری و روستایی برای مطالعه الگوی تغذیه، نوع و دفعات استفاده از مواد غذایی براساس آنچه طی هفته قبل از پرسشگری مصرف کرده بودند با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها: 47.1 درصد کودکان شهری و 51.2% کودکان روستایی در گروه سنی 12-6 ماهه تنقلات غذایی کم ارزش شامل انواع پفک، نوشابه های صنعتی، گازدار، آب نبات و شکلات مصرف کردند و در گروه سنی 24-12 ماه این ارقام 90.3% در شهر و 87.7% در روستا بود. زمانی که این یافته ها با میانگین مصرف اقلام غذایی عمده مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات مقایسه می شود مشخص می گردد که گوشت و تخم مرغ 3 بار در هفته مصرف شده حال آنکه تنقلات غذایی کم ارزش 9 بار در هفته مصرف می شوند. با افزایش گروه های سنی، میزان آن ها نیز افزایش می یابد.نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به عوارض نامطلوب مصرف بی رویه تنقلات غذایی کم ارزش، تحقیق برای بررسی تاثیر تقویت برنامه های آموزشی با هدف ترویج مصرف تنقلات سنتی مغذی که در فرهنگ غذایی مناطق مختلف کشور وجود داشته است باید مورد توجه قرار گیرد. بدون شک، رسالت بخش بهداشت در ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه بویژه افزایش آگاهی والدین در زمینه تغذیه کودکان حائز اهمیت است و باید در اولویت برنامه های بهداشتی کشور قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent870
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتنقلات غذایی کم ارزشfa_IR
dc.subjectالگوی مصرفfa_IR
dc.subjectبسامد خوراکfa_IR
dc.subjectکمبودهای غذاییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی مصرف تنقلات کم ارزش در کودکان زیر 3 سال مناطق شهری و روستایی کشور، پاییز 1377fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue1
dc.citation.spage71
dc.citation.epage75


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد