نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorالماسی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorمصطفائی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorایرانشاهی, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:32:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:32:40Z
dc.date.available1399-08-23T22:32:40Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:32:40Z
dc.date.issued2002-04-01en_US
dc.date.issued1381-01-12fa_IR
dc.identifier.citationالماسی, حسن, مصطفائی, غلامرضا, ایرانشاهی, لیلا. (1381). بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 6(1), 37-43.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-330-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645022
dc.description.abstractسابقه و هدف: فلوئور یکی از آنیون های موجود در آب و خاک است که ترکیبات مختلف آن در طبیعت پراکنده است. فلوئور سیزدهمین ماده ترکیبی جهان از لحاظ مقدار کل موجود در زمین می باشد لیکن مقدار آن در آب های مختلف متفاوت است. از آنجایی که بیشترین نیاز بدن به فلوئور باید از طریق آب آشامیدنی تامین شود تعیین مقدار آن در آب های آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است. لذا به منظور تعیین فلوئور منابع آب آشامیدنی کاشان، این تحقیق در سال های 78-1377 انجام گرفت.مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی انجام گرفته است. از آنجایی که هر منبع آب نیاز بخشی از جمعیت شهری یا روستایی را تامین می کند از تمامی منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان که در حال بهره برداری بود، نمونه برداری شد. با توجه به تغییر فعلی میزان فلوئور در طول سال، در دو نوبت نمونه برداری تکرار گردید. نمونه در ظروف پلاستیکی به روش استاندارد برداشته و سریعا به آزمایشگاه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ارسال گردید. آزمایشات میزان فلوئور آب مطابق روش های استاندارد انجام گرفت. یافته ها: از 201 نمونه در دو نوبت نمونه برداری شد. حداقل مقدار تعیین شده فلوئور 0.25 میلی گرم در لیتر و حداکثر 1.2 میلی گرم در لیتر بود. میانگین میزان فلوئور در مرحله اول فصل پر آب 0.65 میلی گرم در لیتر و میانگین در مرحله دوم فصل کم آب 0.64 میلی گرم در لیتر بود. همچنین میانگین فلوئور آب چاه های مورد آزمایش 0.7، چشمه ها 0.57، قنات 0.49 میلی گرم در لیتر بود. 50.6 درصد منابع آب در حد استاندارد بودند. در مناطق دشت و هموار میزان فلوئور از وضعیت بهتر و مطلوب تری برخوردار بود.نتیجه گیری و توصیه ها: میزان فلوئور بعضی از منابع آب شرب شهرستان کاشان کمتر از استانداردهای جهانی است که پیشنهاد می گردد در این مناطق فلوئور به زنجیره غذایی مردم اضافه گردد. به عنوان یک راه حل برای گروه آسیب پذیر کودکان دبستانی، اجرای طرح استفاده از دهان شویه ها در مدارس مناطق فوق توصیه می گرددfa_IR
dc.format.extent1139
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفلوئورfa_IR
dc.subjectآب آشامیدنیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue1
dc.citation.spage37
dc.citation.epage43


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد