نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسربلوکی, شکوهfa_IR
dc.contributor.authorطالبان, فروغ اعظمfa_IR
dc.contributor.authorولایی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:32:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:32:25Z
dc.date.available1399-08-23T22:32:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:32:25Z
dc.date.issued2001-01-01en_US
dc.date.issued1379-10-12fa_IR
dc.identifier.citationسربلوکی, شکوه, طالبان, فروغ اعظم, ولایی, ناصر. (1379). تاثیر فیبر چغندر قند بر قندخون ناشتا و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع II. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 4(4), 1-10.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-408-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645000
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به شیوع و روند رو به افزایش بیماری دیابت و هیپرلیپیدمی و عوارض شناخته شده آن و داروها و نیز تناقض های موجود در مورد تاثیر انواع فیبر بر شاخص های قند و لیپیدهای سرم و به منظور تعیین تاثیر فیبر چغندر قند بر قند خون ناشتا و فراسنج های لیپیدی، این پژوهش بر روی مبتلایان به دیابت نوع II مراجعه کننده به واحد دیابت کاشان طی سال های 77-76 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی، از نوع متقاطع، با مراجعه مستمر، دوسوکور، بر 30 بیمار دیابتی نوع II با FBS>7.8mmol/L و 9-5% HbA1C و مصرف روزانه دو عدد قرص گلی بن کلامید، صورت پذیرفت. تفاله چغندر قند کارخانه قند لرستان پس از پالایش، خشک و آسیاب گردید و از آن بسته های 10 گرمی تهیه شد. پس از تقسیم تصادفی بیماران، به دو گروه مورد و شاهد، افراد گروه مورد روزانه 10 گرم فیبر چغندر قند همراه با ناهار و 10 گرم همراه با شام، مخلوط با ماست و افراد گروه شاهد همین مقدار نشاسته را مانند گروه مورد برای مدت 4 هفته مصرف نمودند. پس از دو هفته استراحت، گروه ها با هم جابجا شدند و بررسی چهار هفته دیگر ادامه یافت. میزان قند خون ناشتا و فراسنج های لیپیدی در آغاز بررسی و در هفته های 2، 4، 6، 8 و 10 اندازه گیری شد. داده ها با Paired-t-test و t-test مورد قضاوت قرار گرفتند. یافته ها: مصرف فیبر چغندر قند پس از چهار هفته، قند خون ناشتا را 33.1 درصد (P<0.001) و کلسترول تام سرم را 12.58 درصد (P<0.01) و LDL-کلسترول سرم را 11 درصد (P<0.05) و TG را 30.1 درصد (P<0.02) و نسبت کلسترول تام به HDL را 15 درصد (P<0.05) نسبت به گروه شاهد کاهش داد. میزان تغییرات HDL-کلسترول از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: مصرف فیبر چغندر قند به عنوان یک ماده کاهش دهنده سطح گلوکز و لیپیدهای سرم برای افراد دیابتی نوع II پیشنهاد می شود.fa_IR
dc.format.extent1526
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفیبر چغندر قندfa_IR
dc.subjectقندخون ناشتاfa_IR
dc.subjectلیپید سرمfa_IR
dc.subjectدیابت نوع IIfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتاثیر فیبر چغندر قند بر قندخون ناشتا و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع IIfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1
dc.citation.epage10


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد