نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخباز, میناfa_IR
dc.contributor.authorرشیدی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorکاسب, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorافخمی اردکانی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:31:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:31:16Z
dc.date.available1399-08-23T22:31:16Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:31:16Z
dc.date.issued2008-01-01en_US
dc.date.issued1386-10-11fa_IR
dc.identifier.citationخباز, مینا, رشیدی, مریم, کاسب, فاطمه, افخمی اردکانی, محمد. (1386). بررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 11(4), 40-45.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-26-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/644904
dc.description.abstractسابقه و هدف: دیابت نوع 2 همراه با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتی­اکسیدان­ها است. مکمل ویتامین E باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی می­شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده­اند که ویتامین E سبب افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطوح چربی­ها می­گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین E بر پاسخ­های قند و چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روش­ها: در این مطالعه از بین بیماران دیابتی نوع 2 بالاتر از 30 سال که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کردند ، 31 بیمار دیابتی نوع 2 که دارای قند خون ناشتای mg/dl 200-140 ، قند دو ساعت بعد از غذای mg/dl 250-200 ‏ ، تری­گلیسرید mg/dl 400 -200، کلسترول ، mg/dl 200-300 و فشار خون خفیف (فشار خون سیستولی mmHg 160-140 و فشار خون دیاستولی 100-90) بودن د، انتخاب شدند ، سپس به بیماران قرص ویتامین E 400 واحد دو بار در روز به مدت 3 ماه داده شد ، قند ناشتا، کلسترول، تری ­ گلیسرید، LDL ، HDL ، HbA1C و میزان انسولین ناشتا در شروع و پایان مطالعه اندازه­گیری گردید. نتایج: در این مطالعه 31 بیمار دیابتی نوع 2 (19 زن، 12 مرد) با میانگین سنی 87/8 ± 03/53 سال و طول مدت ابتلا به دیابت 89/0 ± 16/2 سال وارد مطالعه شدند. در پایان مطالعه قند خون ناشتا، تری­گلیسرید و میزان انسولین ناشتا کاهش یافت اما این کاهش معنی­دار نبود. میزان کلسترول تام، فشار خون سیستولی و دیاستولی تغییر محسوسی نداشت. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می­آید که ویتامین E با دوز 800 واحد در روز به مدت 3 ماه نمی­تواند باعث بهبود قند خون، چربی­های خون، میزان هموگلوبین گلیکوزیله، میزان انسولین ناشتا و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 شود.fa_IR
dc.format.extent122
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابت شیرین نوع 2fa_IR
dc.subjectویتامین Efa_IR
dc.subjectهموگلوبین گلیکوزیله آfa_IR
dc.subjectچربی های خونfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue4
dc.citation.spage40
dc.citation.epage45


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد