| dc.contributor.author | خباز, مینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیدی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاسب, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | افخمی اردکانی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:31:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:31:16Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:31:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:31:16Z | |
| dc.date.issued | 2008-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خباز, مینا, رشیدی, مریم, کاسب, فاطمه, افخمی اردکانی, محمد. (1386). بررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 11(4), 40-45. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-26-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/644904 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: دیابت نوع 2 همراه با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتیاکسیدانها است. مکمل ویتامین E باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی میشود. همچنین برخی مطالعات نشان دادهاند که ویتامین E سبب افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطوح چربیها میگردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین E بر پاسخهای قند و چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روشها: در این مطالعه از بین بیماران دیابتی نوع 2 بالاتر از 30 سال که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کردند ، 31 بیمار دیابتی نوع 2 که دارای قند خون ناشتای mg/dl 200-140 ، قند دو ساعت بعد از غذای mg/dl 250-200 ، تریگلیسرید mg/dl 400 -200، کلسترول ، mg/dl 200-300 و فشار خون خفیف (فشار خون سیستولی mmHg 160-140 و فشار خون دیاستولی 100-90) بودن د، انتخاب شدند ، سپس به بیماران قرص ویتامین E 400 واحد دو بار در روز به مدت 3 ماه داده شد ، قند ناشتا، کلسترول، تری گلیسرید، LDL ، HDL ، HbA1C و میزان انسولین ناشتا در شروع و پایان مطالعه اندازهگیری گردید. نتایج: در این مطالعه 31 بیمار دیابتی نوع 2 (19 زن، 12 مرد) با میانگین سنی 87/8 ± 03/53 سال و طول مدت ابتلا به دیابت 89/0 ± 16/2 سال وارد مطالعه شدند. در پایان مطالعه قند خون ناشتا، تریگلیسرید و میزان انسولین ناشتا کاهش یافت اما این کاهش معنیدار نبود. میزان کلسترول تام، فشار خون سیستولی و دیاستولی تغییر محسوسی نداشت. نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر میآید که ویتامین E با دوز 800 واحد در روز به مدت 3 ماه نمیتواند باعث بهبود قند خون، چربیهای خون، میزان هموگلوبین گلیکوزیله، میزان انسولین ناشتا و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 122 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | دیابت شیرین نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین E | fa_IR |
| dc.subject | هموگلوبین گلیکوزیله آ | fa_IR |
| dc.subject | چربی های خون | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 40 | |
| dc.citation.epage | 45 | |