نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorناهید خادمیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدمهدی گویاfa_IR
dc.contributor.authorبابک ایزدیfa_IR
dc.contributor.authorفیض‌ا... منصوریfa_IR
dc.contributor.authorزهرا لقاییfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T20:45:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T20:45:53Z
dc.date.available1399-08-23T20:45:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T20:45:53Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationناهید خادمی, محمدمهدی گویا, بابک ایزدی, فیض‌ا... منصوری, زهرا لقایی. (1391). کاهش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 1389 -1386. فصلنامه پژوهش حکیم, 15(4), 330-338.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3742
dc.identifier.urihttp://hakim.hbi.ir/article-1-1080-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/636990
dc.description.abstract  مقدمه: در حال حاضر بیماری‌های قلبی و عروقی مهم‌ترین علل مرگ ومیر و ناتوانی در دنیا می‌باشند. علت بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر تغییر در شیوه زندگی،کم تحرکی، تغذیه نامناسب، و مصرف دخانیات می‌باشد. این بیماری‌ها به علت پنهان بودن علایم، به موقع شناسایی نمی‌شوند یا زمانی تحت درمان قرار می‌گیرند که فرد در مرحله نمایان شدن عوارض قرار دارد. هدف از اجرای این طرح کاهش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از سال 1389 -1386 می‌باشد.   روش کار: این مطالعه بر اساس رویکرد سازمان جهانی بهداشت طراحی شد تا عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر را در کارکنان مورد ارزیابی قرار دهد. در این مطالعه که در دو مرحله قبل و بعد از مداخله انجام شد، تمامی کارکنان معاونت بهداشتی از نظر پرفشاری خون، دیابت، اختلالات چربی خون، چاقی، کم تحرکی و... از طریق پرسشنامه STEP WISE سازمان جهانی بهداشت بررسی شدند.داده‌ها قبل و بعد از مداخله در محیط رایانه وارد و به کمک نرم‌افزار SPSS آنالیز شدند.   یافته‌ها: 8/19% از کارکنان مرکز بهداشت استان قبل از مداخله چاق بودند که این میزان بعد از مداخله به 4/14% کاهش یافت. 1/12% از کارکنان مرکز بهداشت استان، قبل از مداخله مبتلا به پرفشاری خون بودند که بعد از مداخله این میزان به 4/4% کاهش پیدا کرد. 1/11% افراد قبل از مداخله دارای قند خون مساوی و بیشتر از 126 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (دیابتی) بودند که بعد از مداخله ‌این درصد به 2/1% کاهش یافت. 5/83% از کارکنان قبل از مداخله دارای 3 -1 عامل خطر بودند که بعد از مداخله ‌این رقم به 70% کاهش یافت.   نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر،حاکی از الگوی تغذیه نامناسب، کم تحرکی، مصرف دخانیات، اختلالات چربی خون، پرفشاری خون و دیابت در کارکنان معاونت بهداشتی بود که بعد از انجام مداخلات مناسب، این عوامل خطر در جامعه مورد مطالعه کاهش یافت. این امر نشانه تأثیرگذار بودن مداخلات در محیط کار و ضرورت تدوین برنامه ملی در جهت ارتقای سلامت کارکنان در محیط‌های کاری می‌باشد.  fa_IR
dc.format.extent476
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه پژوهش حکیمfa_IR
dc.subjectعوامل خطر بیماری‌های غیرواگیرfa_IR
dc.subjectسلامت در محیط کارfa_IR
dc.subjectسبک زندگیfa_IR
dc.titleکاهش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 1389 -1386fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume15
dc.citation.issue4
dc.citation.spage330
dc.citation.epage338


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد