نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمریم مقرونfa_IR
dc.contributor.authorفیروزه سجادیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدرضا سرهنگ پورfa_IR
dc.contributor.authorفاطمه نوریfa_IR
dc.contributor.authorمینا شریعتی فرfa_IR
dc.contributor.authorنوشین محمدی فردfa_IR
dc.contributor.authorفرزانه نیلفروش زادهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T20:44:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T20:44:51Z
dc.date.available1399-08-23T20:44:51Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T20:44:51Z
dc.date.issued2015-10-01en_US
dc.date.issued1394-07-09fa_IR
dc.identifier.citationمریم مقرون, فیروزه سجادی, محمدرضا سرهنگ پور, فاطمه نوری, مینا شریعتی فر, نوشین محمدی فرد, فرزانه نیلفروش زاده. (1394). بررسی میزان نمک و سدیم در نان‌های ایرانی. فصلنامه پژوهش حکیم, 18(3), 209-216.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3742
dc.identifier.urihttp://hakim.hbi.ir/article-1-1555-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/636911
dc.description.abstractدریافت: 3/2/94   پذیرش: 24/4/94 مقدمه: فشارخون بالا از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در ایران و جهان است. دریافت نمک و سدیم اضافی در رژیم غذایی با فشارخون بالا رابطه مستقیم دارد. یکی از اولویت‌های مهم سازمان جهانی بهداشت، کاهش دریافت نمک و سدیم است. از آن جایی که نان یکی از عمده‌ترین منابع دریافت نمک می‌باشد، مطالعه حاضر به منظور اندازه‌گیری نمک و سدیم در انواع نان انجام شد. روش کـار: این یک مطالعه مقطعی است که طی سال‌های 1392-1390 در شهر اصفهان انجام شد. نمونه‌گیری به روش تصادفی ساده و نمونه‌ها شامل 158 عدد از انواع نان بود. میزان نمک و سدیم در انواع نان به ترتیب با روش ولهارد و جذب اتمی اندازه‌گیری شد. نان‌ها در سه طبقه شامل: 1- نان سنتی (130 عدد)، 2- نان حجیم و نیمه‌حجیم (15 عدد)، 3- نان‌های خشک (13عدد) دسته‌بندی شدند. یافته‌ها: میزان نمک در انواع نان از 100/g 76/0 در نان لواش تا 100/g 55/2 در نان خشک معمولی و میزان سدیم از 100/mg 3/372 در نان لواش تا100/mg 2005 در نان تونلی کمباینی بود. میانگین کل نمک،100/g 49/0±52/1 و میانگین کل سدیم 100/mg 29/838 بود. میانگین نمک در نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم، نان‌های سنتی و نان‌های خشک به ترتیب100/g 11/0±04/1، 100/g 4/0±53/1 ،100/g 6/0±98/1 و تفاوت بین سه گروه معنادار بود (045/0=p). در مقایسه با استاندارد ملی شماره 2628، 87% از نان‌ها دارای نمک کمتر از 2% و 7/46% از نان‌ها دارای سدیم بالاتر از 800 میلی‌گرم بودند. نتیجه‌گیری: اگرچه در بیشتر نان‌ها نمک در حد استاندارد ملی است، اگر متوسط دریافت روزانه نان بر اساس گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت حدود 300 گرم در نظر گرفته شود، حدود 5 گرم نمک فقط با مصرف نان دریافت می‌شود که با نمکی که از مواد غذایی دیگر دریافت می‌گردد بیش از مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است. بنابراین لازم است در زمینه کاهش نمک نان تمهیدات اساسی صورت گیرد تا از عواقب ناشی از دریافت بالای نمک پیشگیری شود. گل‌‌واژگان: نان، نمک، سدیم، استانداردfa_IR
dc.format.extent168
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه پژوهش حکیمfa_IR
dc.titleبررسی میزان نمک و سدیم در نان‌های ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue3
dc.citation.spage209
dc.citation.epage216


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد