• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه پژوهش حکیم
    • دوره 17, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه پژوهش حکیم
    • دوره 17, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی عملکرد کارگروه‌های تخصصی سلامت و امنیت غذایی استانی در ایران

    (ندگان)پدیدآور
    یزدی‌فیض‌آبادی, وحیدحقدوست, علی‌اکبرنوری, عاطفهشکوهی, مصطفیاولیایی‌منش, علیرضااسماعیلی, مریمبنکدار, شیرینمهرالحسنی, محمدحسین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
      مقدمه: سلامت، موضوعی بین‌بخشی و متأثر از عوامل اجتماعی- اقتصادی می‌باشد. کارگروه‌های سلامت و امنیت غذایی، یک مرجع عالی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی مداخلات بین‌بخشی سلامت در استان‌ها هستند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی عملکرد این کارگروه‌ها در کشور انجام گرفت.   روش کار: در این مطالعه توصیفی، نظرات نمایندگان معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، پیرامون ساختار و کارکرد کارگروه و همچنین محتوای جلسات آن (نیمه دوم 90 تا نیمه اول 91) بر اساس خوداظهاری ارزیابی گردید. برای این منظور، از پرسشنامه پژوهشگر-‌ساخت متشکل از سؤالات باز و بسته استفاده شد. داده‌های کمی وارد Excel شد و با استفاده از آماره‌های توصیفی و داده‌های کیفی از طریق تحلیل محتوایی ساده تحلیل گردید. ملاک قضاوت برای تحلیل، آیین‌نامه ابلاغی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تعیین گردید.   یافته‌ها: تواتر و نظم در جلسات، حضور و مشارکت اعضا، مدیریت جلسات، ارتباطات کارگروه و توجه به معیار عدالت و مؤلفه‌های اجتماعی سلامت در تصمیم‌گیری‌ها هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله دارد و نیمی از دانشگاه‌ها از عملکرد پایینی برخوردار بودند. ارزیابی محتوایی نشان داد تنها بخش محدودی از موضوعات به مداخلات با رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پرداخته است.   نتیجه‌گیری: کارگروه‌های سلامت و امنیت غذایی استان، ظرفیتی بالقوه برای تقویت همکاری بین‌بخشی با رویکرد عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت محسوب می‌شوند. لذا انتظار می‌رود که سیاست‌گذاران ملی و محلی، مداخلات مقتضی برای استانداردسازی عملکرد این کارگروه‌ها به ویژه با تأکید بر توانمندی اعضا و زبان مشترک، ایجاد سازوکار مناسب برای تصمیم‌گیری و اجرای مصوبات، و توجه به معیار عدالت و رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت بکار گیرند.  
    کلید واژگان
    ارزیابی عملکرد
    کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان
    ساختار
    محتوا
    ایران

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-01-01
    1393-10-11
    ناشر
    وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

    شاپا
    2383-3742
    URI
    http://hakim.hbi.ir/article-1-1395-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/636890

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب