نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدکتر زهره کشاورزfa_IR
dc.contributor.authorدکتر معصومه سیمبرfa_IR
dc.contributor.authorدکتر علی رمضانخانیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T20:42:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T20:42:31Z
dc.date.available1399-08-23T20:42:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T20:42:31Z
dc.date.issued2010-10-01en_US
dc.date.issued1389-07-09fa_IR
dc.identifier.citationدکتر زهره کشاورز, دکتر معصومه سیمبر, دکتر علی رمضانخانی. (1389). عوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیه‌ای زنان کارگر بر پایه رفتار برنامه‌ریزی شده و خودکارآمدی": یک رویکرد کیفی. فصلنامه پژوهش حکیم, 13(3), 199-209.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3742
dc.identifier.urihttp://hakim.hbi.ir/article-1-720-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/636731
dc.description.abstract  مقدمه: تغذیه غلط از مهم‌ترین علل ایجاد بیماری‌های مزمن است که باعث افزایش هزینه درمان، افزایش ساعات مرخصی و در نهایت نیروی کار غیرمؤثر می‌گردد. تحقیق حاضر جهت درک عوامل مؤثر بر رفتار تغذیه‌ای زنان کارگر به عنوان پایه‌ای برای برنامه‌ریزی‌های آموزشی انجام گرفت.   روش کـار: این مطالعه کیفی بخشی از یک پژوهش تلفیقی متوالی کیفی- کمی در زمینه عوامل مؤثر بر رفتار تغذیه‌ای زنان کارگر سنین باروری بر پایه "مدل تلفیقی تئوری رفتار برنامه‌ریزی شده و خودکارآمدی" می‌باشد. در این تحقیق، نمونه‌گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع از بین زنان کارگر شاغل در کارخانجات شهرک صنعتی عباس‌آباد پاکدشت صورت گرفت و 70 نفر از زنان کارگر 20 تا 45 ساله با حضور در جلسات بحث گروهی متمرکز، تجارب خود را پیرامون عوامل مؤثر بر رفتار تغذیه‌ای زنان کارگر بیان نمودند. سپس تحلیل داده‌ها با روش تحلیل محتوا به شیوه قراردادی انجام گرفت.   یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که زنان کارگر نگرش نسبتاً خوبی در مورد تغذیه سالم دارند. اهمیت به نظرات همسر و فرزندان از مهم‌ترین هنجارهای ذهنی مؤثر بر تغذیه آنان است. فرهنگ تغذیه‌ای جامعه و نقش مادر در رفتارهای تغذیه‌ای خانواده نیز مورد اشاره قرار گرفت. محدودیت‌های زمانی و مکانی از مهم‌ترین موانع انجام تغذیه سالم قلمداد گردید. همچنین زنان کارگر از خودکارآمدی کافی در برنامه‌ریزی برای تغذیه سالم برخوردار نبودند.   نتیجه‌گیری: رفتارها و عادات زنان کارگر تحت تأثیر اطلاعات، فرهنگ غذایی و محدودیت‌های زمانی و مکانی می‌باشد. از آنجا که زنان کارگر نقش مهمی در ایجاد عادات تغذیه‌ای خانواده دارند؛ آموزش آنان می‌تواند باعث ارتقاء رفتار تغذیه‌ای خانواده شود.    fa_IR
dc.format.extent206
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه پژوهش حکیمfa_IR
dc.subjectرفتارfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectزنان کارگرfa_IR
dc.subjectتئوری رفتار برنامه‌ریزی شدهfa_IR
dc.subjectخودکارآمدیfa_IR
dc.titleعوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیه‌ای زنان کارگر بر پایه رفتار برنامه‌ریزی شده و خودکارآمدی": یک رویکرد کیفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume13
dc.citation.issue3
dc.citation.spage199
dc.citation.epage209


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد