| dc.contributor.author | سعیدپور, آتوسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی اصفهانی, فیروزه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینپور نیازی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:43:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:43:13Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:43:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:43:13Z | |
| dc.date.issued | 2010-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سعیدپور, آتوسا, میرمیران, پروین, حسینی اصفهانی, فیروزه, حسینپور نیازی, سمیه, عزیزی, فریدون. (1389). بررسی ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 9(2), 22-31. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-178-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/623087 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: رژیمهای غذایی دارای شاخص گلیسمی(GI=Glycemic Index) و بار گلیسمی(GL=Glycemic Load) بالا ممکن است افزایش دریافت انرژی و خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را به دنبال داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط GI و GL با پروفایل چربیهای خون و تغییرات آنها بود. روشها: نمونههای خون و یادآمد 24 ساعته تغذیهای، در یک مطالعه آیندهنگر با پیگیری 7/6 ساله از 120 فرد بالای 40 سال جمعآوری گردید. ارتباط بین لیپیدهای سرم با GI و GLتوسط مدل رگرسیون خطی و تنظیم شده (برای عوامل خطرساز شناخته شده مرتبط با لیپیدهای سرم) در شروع مطالعه ارزیابی شد. یافتهها: دریافت بالاتر GI به طور مثبت با سطح کلسترول تام سرم (58/1 ،22/0CI=%95)، کلسترول LDL(لیپوپروتئین با چگالی پایین) (83/1 ،37/0CI=%95)، نسبت کلسترول LDL/HDL (06/0 ، 0 CI=%95) و تغییرات نسبت کلسترول LDL/HDL (52/0، 15/0CI=%95) و به طور منفی با کلسترول HDL(لیپوپروتئین با چگالی بالا)(75/0 ،47/0 CI=%95) ارتباط داشت؛ حال آن که GL به طور مثبت با سطح کلسترول تام(74/0 ، 38/0 CI=%95)، کلسترول LDL(33/0 ، 12/0 CI=%95)، نسبت کلسترول LDL/HDL (01/0 ، 0CI=%95) تغییرات کلسترول تام(05/0، 0 CI=%95)، کلسترول LDL (16/0، 12/0CI=%95) و نسبت کلسترول LDL/HDL (50/0، 14/0CI=%95) در ارتباط بود. نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاضر، نشان دادند که دریافت بالای GI و GL اثر نامطلوب هم بر سطح لیپیدهای سرم و هم بر تغییرات آنها دارند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | شاخص گلیسمی | fa_IR |
| dc.subject | بار گلیسمی | fa_IR |
| dc.subject | لیپوپروتئینها | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول تام | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 22 | |
| dc.citation.epage | 31 | |