بررسی رابطه سطح سرمی لیپوپروتئین با دانسیته کم اکسیده (Oxidized-LDL ) با پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی ( HSP70 ) در بیماران دیابتی نوع 2
(ندگان)پدیدآور
خواجهعلی, لیلانخجوانی, منوچهراصفهانیان, فاطمهبهجتی, جواداستقامتی, علیرضاعسگرانی, فیروزه
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: شواهد موجود موید نقش استرس اکسیداتیو در بروز عوارض دیابت است. پراکسیداسیون LDL خواص آتروژنیسیتی این عامل را افزایش میدهد. در مقابل، پروتئینهای شوک حرارتی، چون پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی (HSP70)، از عملکرد و بقای سلول در مقابل استرس اکسیداتیو حمایت میکنند. بر طبق مطالعات vitro In٬ oxidized-LDL(ox-LDL) توانایی القای ترشح HSP70 از سلولهای اندوتلیال، عضله صاف و ماکروفاژهای انسانی را دارد. در این مطالعه به بررسی رابطه سطح سرمی ox-LDL و HSP70 در افراد دیابتی پرداختیم. روشها: این مطالعه به صورت «Stratified cross-sectional» و بر روی 73 بیمار دیابتی نوع دو]37 بیمار با سابقه ابتلای 5 ساله و یا بیشتر به بیماری دیابت (گروه A) و 36 بیمار دیابتی تازه تشخیص داده شده ) گروه B)[ که در طی سال 1387 به درمانگاه دیابت بیمارستان امام خمینی(ره) تهران مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. 36 فرد غیر دیابتی سالم که از نظر سن و جنس با بیماران دیابتی همسانسازی شده بودند، به عنوان گروه کنترل (گروه C) انتخاب گردیدند. افراد با نارسایی قلبی کلاس III و IV، بیماریهای عفونی و التهابی، مصرف کنندههای داروهای ضد التهابی، گلوکوکورتیکوییدها و سیگار، افراد مبتلا به نارسایی کلیه (mg/dl 5/1 ≥ کراتینین) و زنان حامله وارد مطالعه نشدند. در هر گروه، سطح سرمی قند ناشتا، HbA1C، پروفایل لیپید،ox- LDL و HSP70 اندازهگیری و ارتباط این عوامل از طریق آنالیز رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: سطح سرمی ox-LDL در بیماران با سابقه ابتلای 5 ساله و یا بیشتر به دیابت، بیشتر از بیماران تازه تشخیص داده شده و افراد سالم بود (به ترتیب u/l50/45±43/81، u/l 96/8±50/45 وu/l 90/8±41/42؛ 001/0P
کلید واژگان
دیابت نوع 2لیپوپروتئین با دانسیته کم اکسیده
پروتئین شوک حرارتی 70 کیلو دالتونی
عمومى
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-05-011389-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



