| dc.contributor.author | عسل عطایی جعفری | fa_IR |
| dc.contributor.author | سعید حسینی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رامین حشمت | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد پرویز | fa_IR |
| dc.contributor.author | سرمه رئیس زاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهدی یوسفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد پژوهی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:42:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:42:39Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:42:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:42:39Z | |
| dc.date.issued | 2006-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عسل عطایی جعفری, سعید حسینی, رامین حشمت, محمد پرویز, سرمه رئیس زاده, مهدی یوسفی, محمد پژوهی. (1385). اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 5(4), 363-368. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-354-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/623011 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: خطر بیماریهای قلبی عروقی در دیابت بالاست، بنابراین دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانین ها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی و فشار خون دارد. در این مطالعه، اثر مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانینها، بر سطح چربیها و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت.روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، 16 زن دیابتی نوع 2 با قند خون ناشتای ≥ 110 mg/dl و LDL-C≥ 100 mg/dl مورد بررسی قرار گرفتند و 40 g/day کنسانتره آب آلبالو به مدت 6 هفته مصرف کردند. وزن، چربی های خون و سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری شد. همچنین مصرف غذای 2 روز نیز توسط بیماران به ثبت رسید. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون ویلکاکسون استفاده شد. یافتهها: میانگین (±SD) سن، وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در ابتدای مطالعه به ترتیب 8/8±6/53 سال، 9/14±8/72 کیلوگرم، 0/27±9/213 mg/dl، 7/14±4/118mg/dl، 7/15±1/129 mmHg و1/8±7/81 mmHg بود. در پایان مطالعه مقادیر وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بطور معنیداری کاهش یافتند (05/0>P). تغییرات مشاهده شده در سطح HDL-C و تری گلیسیرید سرم از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | آب آلبالو | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول خون | fa_IR |
| dc.subject | فشار خون | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 363 | |
| dc.citation.epage | 368 | |